Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Živáňská jehla (špíz)

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso pokrájíme na kostky, klobásu a cibuli na kolečka, slaninu a papriku na zhruba stejně velké díly, jako maso s klobásou a cibulí a oloupané brambory na silnější díly o velikosti zhruba jako maso. Krok 2: Připravené suroviny napichujeme střídavě na špejle. Vždy začínáme i končíme bramborou. Takto připravené jehly okořeníme a osolíme dle chuti, posypeme nasekaným česnekem, zakapeme nebo potřeme hořčicí, zabalíme do alobalu (po porcích) nebo pečícího papíru a pečeme na plechu v předehřáté troubě na 190 stupňů cca 40 minut. Krok 3: Maso můžeme použít i drůbeží, jehněčí... a to i v kombinaci s vepřovým masem. Krok 4: Hotové balíčky dáváme na talíř, kdy si je každý sám rozbalí (pozor na páru!) nebo jehly z balíčků před servírováním vyndáme na talíř sami a z balíčků přilijeme i vypečenou šťávu.

Zveřejněno 12. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Živáňská jehla (špíz)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mxw9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Živáňská jehla (špíz)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mxw9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Výborné, dá se zapéct i na grilu, měli jsme dnes k večeři a všem moc chutnalo :-) doporučuji :-K

Tématické fráze:
živánská recepty, živáňská pečeně v pečícím papíru, špízy recept, recept živánská, živáňská, recept na živáňskou, živáňská špíz, živáňská na špízu, živánská na špízy, žvaňska jehla, recept zivanka spiz, zivanska jehlice, živáňská recept, živáňská na jehle alobal, zivanska na spejli recepty, recepty špíz, živánská vepřová plec, živánská jehla v alobalu, živáňská pečeně špíz, špíz v pečícím papíře

Suroviny:
slanina uzená, brambory, cibule, paprika, sůl, pepř mletý, česnek, hořčice plnotučná, špejle, alobal

Přidat fotografie receptu