Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koblihy bez smažení

Pokud vám smažené koblihy připadají mastné a těžké, můžete je vyzkoušet upéct v troubě. Koblihy, plněné švestkovým džemem, jsou krásně vláčné a po snězení vám v ústech zbyde jejich příjemně sladká chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

55 min (40 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 344 kJ /
2 472 kcal
Bílkoviny75,98 g
Tuky50,50 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 228 mg
Sodík 586 mg
Sůl1,43 g
Sacharidy419,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vlažném mléce rozdrobíme droždí a přidáme trochu cukru a lžící hladké mouky. Krok 2: Do prosáté mouky přidáme kvásek, vanilkový cukr, moučkový cukr, žloutek, špetku soli a změklou Heru. Krok 3: Dobře vše rukama nebo v robotu vypracujeme na nelepivé těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme těsto kynout alespoň hodinu. Krok 4: Vykynuté těsto na pomoučeném vále vyválíme na silnou placku, ze které vykrajujeme pomocí skleničky kolečka. Krok 5: Polovinu koleček poklademe džemem, přikryjeme druhou polovinou koleček a okraje k sobě dobře přitiskneme. Krok 6: Vzniklé koblihy klademe na plech vyložený pečicí fólií (nebo papírem). Krok 7: Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 15 minut. Řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou. Krok 8: Hotové koblihy potřeme rumem a posypeme moučkovým cukrem.

TIP: Jaké jsou nejznamější masopustní moučníky?

Zveřejněno 12. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblihy bez smažení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pAgN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblihy bez smažení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pAgN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Nádhera, vyzkouším:-)

Tyhle koblihy budu dělat a děkuji za dobrý nápad a recept!! :yes::-)<3:-*:-D

:yes: jsou krásné,a jistě je fajn , že při smažení neplavou v tuku ,ale pečou se v troubě

Tématické fráze:
koblihy bez smažení, smažení koblih, koblihy recept, smazeni koblihu, jednoduché koblihy bez smazeni, koblihy v cukru, jak smažit koblihy, rychlé koblihy bez smažení, cibulový koláč recept, domací koblihy bez smažení, koblihy bez smažení recept, kdy smazit koblihy 2020, recept na koblihy bez smazeni, koblihy bez tuku, nejlepši koblihy bez droždi, koblihy bez cukru, koblihy z hery, koblížky bez smažení, smazime na koblihy, koblihy na dosmažení

Suroviny:
mouka hladká, mléko, cukr moučkový, žloutek, tuk hera, cukr vanilkový, droždí, sůl, rum, džem švestkový, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu