Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka v bylinkovém obalu s jablečno-medovou cočkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Nemecky_Kreativni_Chef Nemecky_Kreativni_Chef

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 110 kJ /
1 460 kcal
Bílkoviny124,02 g
Tuky57,00 g
Vláknina25,46 g
Cholesterol 258 mg
Sodík 275 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy100,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozehrejte troubu na 180 stupnu (horkovdzusny) nebo na 200 stupnu (horni / spodni). Pripravte pro vareni cocky v hrnci 400ml vody a privedte ji k varu. Oplachnete cocku a nechejte ji odkapat od vody. Salotku a cesnek oloupejte a nakrajejte je na drobne kostky. Jablko oloupejte, rozdelte na 4 kusy, zbavte je od jadra - pote nakrajejte je na 2-milimetrove, tenke platky. Krok 2: Oregano, tymian a petrzel umyjte a osuste. Pote oddelte listky od stonku a nasekejte Vse napodrobno. Vzniklou bylinkovou smes smichejte a ponechejte na tacku. Pazitku take umyjte, osuste a nakrajejte zvlast na male kousky. Krok 3: Podejte cocku do vrouci vody a nechte ji 7 minut na mirnem ohni dusit. Pote cocku sced'te a proplachnete studenou vodou. Krok 4: V mezicase obalte kazdou veprovou panenku s pul lzickou soli a i peprem obdobne. V male misce pripravte 1 lzici olivoveho oleje s pulkou porce medu a smichejte vse dohromady. Krok 5: V panvi rozehrejte 2 lzice olivoveho oleje - veprovou panenku zprudka opecte při vysoke teplote ze vsech stran celkem 3 minuty. Krok 6: Maslo nechte v dalsim hrnci se rozpustit. Při stredni teplote v nem glazirujte nasledne salotku a cesnek - celkem 2 minuty. Pridejte jablko a cocku - dalsi minutu nechte vse spolecne dusit dal. Nakonec pridejte masox, zbytek porce medu a vinny ocet. Vse nechte dalsi minutu se dusit. Krok 7: Vyjmete veprove panenky z panve, rovnomerne je potrete s olejovo-medovou smesi - pak jeste platky panenky obalte v bylinkove smesi. Veprove panenky polozte na plech s pecicim papirem a vlozte ho pak do predhrate trouby - nechte pect 12 minut. Krok 8: Podavejte jablecno-medovou cocku do stred talire - veprovou panenku umistete vedle totozne. Vse ozdobte se zbylymi bylinkami.

Zveřejněno 13. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka v bylinkovém obalu s jablečno-medovou cočkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AZPP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka v bylinkovém obalu s jablečno-medovou cočkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AZPP

Marie

Tématické fráze:
vepřová panenka, vepřová panenka recept, recepty na vepřovou panenku

Suroviny:
jogurt bílý, čočka červená, panenka vepřová, petrželka, pažitka, tymián čerstvý, koření oregáno, jablko, cibule šalotka, česnek, olej olivový, ocet, sůl, pepř, máslo, med, bujón zeleninový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu