Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka v bylinkovém obalu s jablečno-medovou cočkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Nemecky_Kreativni_Chef Nemecky_Kreativni_Chef

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 110 kJ /
1 460 kcal
Bílkoviny124,02 g
Tuky57,00 g
Vláknina25,46 g
Cholesterol 258 mg
Sodík 275 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy100,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozehrejte troubu na 180 stupnu (horkovdzusny) nebo na 200 stupnu (horni / spodni). Pripravte pro vareni cocky v hrnci 400ml vody a privedte ji k varu. Oplachnete cocku a nechejte ji odkapat od vody. Salotku a cesnek oloupejte a nakrajejte je na drobne kostky. Jablko oloupejte, rozdelte na 4 kusy, zbavte je od jadra - pote nakrajejte je na 2-milimetrove, tenke platky. Krok 2: Oregano, tymian a petrzel umyjte a osuste. Pote oddelte listky od stonku a nasekejte Vse napodrobno. Vzniklou bylinkovou smes smichejte a ponechejte na tacku. Pazitku take umyjte, osuste a nakrajejte zvlast na male kousky. Krok 3: Podejte cocku do vrouci vody a nechte ji 7 minut na mirnem ohni dusit. Pote cocku sced'te a proplachnete studenou vodou. Krok 4: V mezicase obalte kazdou veprovou panenku s pul lzickou soli a i peprem obdobne. V male misce pripravte 1 lzici olivoveho oleje s pulkou porce medu a smichejte vse dohromady. Krok 5: V panvi rozehrejte 2 lzice olivoveho oleje - veprovou panenku zprudka opecte při vysoke teplote ze vsech stran celkem 3 minuty. Krok 6: Maslo nechte v dalsim hrnci se rozpustit. Při stredni teplote v nem glazirujte nasledne salotku a cesnek - celkem 2 minuty. Pridejte jablko a cocku - dalsi minutu nechte vse spolecne dusit dal. Nakonec pridejte masox, zbytek porce medu a vinny ocet. Vse nechte dalsi minutu se dusit. Krok 7: Vyjmete veprove panenky z panve, rovnomerne je potrete s olejovo-medovou smesi - pak jeste platky panenky obalte v bylinkove smesi. Veprove panenky polozte na plech s pecicim papirem a vlozte ho pak do predhrate trouby - nechte pect 12 minut. Krok 8: Podavejte jablecno-medovou cocku do stred talire - veprovou panenku umistete vedle totozne. Vse ozdobte se zbylymi bylinkami.

Zveřejněno 13. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka v bylinkovém obalu s jablečno-medovou cočkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AZPP

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka v bylinkovém obalu s jablečno-medovou cočkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AZPP

Marie

Tématické fráze:
vepřová panenka, vepřová panenka recept, recepty na vepřovou panenku

Suroviny:
jogurt bílý, čočka červená, panenka vepřová, petrželka, pažitka, tymián čerstvý, koření oregáno, jablko, cibule šalotka, česnek, olej olivový, ocet, sůl, pepř, máslo, med, bujón zeleninový

Přidat fotografie receptu