Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 275 kJ / 3 173 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,99 g |
Tuky | 57,06 g |
Vláknina | 20,63 g |
Cholesterol | 297 mg |
Sodík | 206 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 537,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s cukry a solí, přilijeme rum, olej a kefír, přisypeme mouku s citronovou kůrou a sodou. Vymícháme těsto, které bude lepivější a necháme ho zhruba dvacet minut odpočinout. Poměr použité mouky se může lišit dle druhu. Dávám do odměrky 250 ml kefíru, poté dvě a půl odměrky mouky, vymíchám těsto a dle potřeby po odležení případně ještě přidám. Konzistence těsta je do ruky lepivá, proto si ruce pomastíme olejem. Nedoporučuji používat mouku na podsypání místo oleje, je na vdolcích po usmažení cítit a nejsou tak lesklé.
Krok 2: Z těsta odkrajujeme lžící stejně velké díly, ze kterých v mastných rukách ukoulíme kuličku, kterou zploštíme na placičku a vkládáme do pánve s vyšší vrstvou roztopeného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova a odkládáme na papírovou utěrku odsát přebytečný olej.
Krok 3: Hotové vdolky potíráme povidly dle chuti nebo marmeládou, sypeme rozdrobeným olešnickým tvarohem a dohotovíme kopečkem slazeného tvarohu, jogurtu...nebo šlehačkou.
Krok 4: Podáváme jako hlavní sladký chod nebo za studena ke svačince a klidně i jako dezert ke kávě, protože jsou výborné a nadýchané jako lehký dortík, a to i druhý den, když zbudou.
Zveřejněno 13. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kefírové vdolky s parádou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YLvn
Moje poznámka
Kefírové vdolky s parádou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YLvn
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 sekundami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 20 minutami
Plněné ořechy
Handour před 31 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 56 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Tématické fráze:
babiččiny vdolky s parádou,
recept na vdolky,
recepty z kefíru,
vvdolky z kefíru,
mřížkovník s pudinkem,
placky s parádou,
celozrnné vdolky na plotně,
vdolky s psradou,
vdolky recept,
vdolky z kefíru kynuté,
vdolky s kefírem,
kefírové placky kynuté,
kefírové jablečné placičky
Suroviny:
kefír,
vejce,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
cukr krupice,
rum,
sůl,
olej,
mouka hladká,
soda jedlá,
olej,
marmeláda,
tvaroh,
šlehačka,
tvaroh měkký
Komentáře (4)