Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Crumble z reveně

Netradiční koláč z drobenky, který přímo z formy můžeme vyjídat lžící, doplníme kyselkavou revení. Upečený crumble pak podáváme s našlehanou smetanou nebo, pokud chceme osvěžit, s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Hodnocení receptu je 4,4 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

opuncie opuncie

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

hrnek 250 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 514 kJ /
3 469 kcal
Bílkoviny48,38 g
Tuky152,50 g
Vláknina32,50 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy459,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo necháme změknout a mezitím očistíme půl kila reveně a pokrájíme na centimetrové kousky. Krok 2: Ze změklého másla, mouky, cukru a mandlí zpracujeme v misce drobenku. Krok 3: Máslem vymažeme koláčovou formu a na dno dáme polovinu drobenky, kterou skutečně jen lehce zmáčkneme. Nepěchujeme! Posypeme revení, kterou jsme prosladili podle chuti a posypeme druhou polovinou drobenky. Krok 4: Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 25 minut, nebo dokud drobenka nezezlátne. Pokud se peče příliš rychle, zakryjeme shora alobalem. Krok 5: Vyndáme, necháme trochu zchladnout a servírujeme. Většinou si musíme pomoci lžící, nedrží pohromadě jako koláč. Jíme buď jen tak nebo ozdobíme šlehačkou nebo šlehaným créme fraiche, který doporučuji. Nejchutnější je jíst teplé.

TIP: Desatero: Rebarbora - rady a tipy

Zveřejněno 13. 7. 2009

Poznámka autora opuncie

Drobenku můžeme také naplnit do jednoporcových misek (ramekinů, kokkotek nebo muffinů) a pak nahoře přizdobit. Je to moc dobré v horkých letních dnech. Kromě rebarbory mám vyzkoušené s červeným a bílým rybízem a s borůvkami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crumble z reveně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZLl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crumble z reveně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZLl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Neměla jsem mandle, dala jsem rozsekané vlašské ořechy, bylo to výborné. Koláč je vynikající, ale druhý den se hodně promočí a rozpadá.

:-)<3:yes::yes: velmi oblíbené i u nás s rebarborou skvělé :-K

Terezko - crumble je z angličtiny - drobit se a i ve významu drobenka, drobenkový koláč atd ....,takže koláč z drobenky řečeno jednoduše a hezky česky, jenže tys to poznala ;-):-D:-D

Babenky, odkiaľ ten názov "crumble" ? Čo to znamená ?:-D:-D:-D

Crumble jsem hned vyzkoušela. Ještě je teplý. Do drobenky jsem přidala špetku soli a kromě rebarbory, které jsem neměla požadované množství, jsem pekla i s jablky a malinami ze zahrady. Má oblíbená verze je z ostružin a borůvek, ale i tato variace je vynikající a navíc příjemná obměna mezi našimi tradičními koláči a buchtami. Podávala jsem to s ušlehanou šlehačkou, ale příště určitě zkusím s vanilkovou zmrzlinou.:-) Díky za receptík.:yes:

Tématické fráze:
crumble, reven recepty, recepty z reveně, reveň, recepty reveň, crumble s jablky, reveňe, crumble recept, cruble, recept na crumble, zdravé crumble recept rybízové, rebarbora crumble, drobenkovy kolac s ostruzinami, jam z reveně, jablecny crumble, recept crumble, crumble recepty, crumble rebarbora, crumdle, reveň - recepty

Suroviny:
máslo, mouka hrubá, cukr krystal, mandle drcené, reveň, cukr moučkový, máslo, šlehačka

Přidat fotografie receptu