Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Estonský kringel z pekárny

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kristen1993 Kristen1993

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 547 kJ /
4 672 kcal
Bílkoviny66,56 g
Tuky229,35 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 219 mg
Sodík 107 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy577,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny vlijeme mléko, olej, přidáme cukr a rozdrobíme droždí.
Pak přidáme mouku a sůl (droždí nesmí přijít do kontaktu se solí!).
Zvolíme program na těsto. Krok 2: Než se těsto zpracuje a vykyne, smícháme rozpuštěné máslo se skořicí a cukrem. Krok 3: Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučenou plochu a vyválíme na tenkou placku, potřeme připravenou směsí, zarolujeme a roládu podélně rozkrojíme na půl. Je dobré roládu na konci nechat spojenou,lépe se s tím pracuje. Upleteme "cop" a vytvarujeme do věnce. Přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 10 minut kynout. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180° asi 20 - 25 minut. Po upečení je možné potřít rumem a pocukrovat.

Zveřejněno 16. 2. 2019

Poznámka autorky Kristen1993

Těsta je celkem dost a mě se s tím množstvím nepracovalo úplně nejlíp.. doporučuji tedy rozdělit na dvě části a udělat dva menší :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Estonský kringel z pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WJLv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Estonský kringel z pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WJLv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Nechce se mi věřit, že doba pečení 20-25 minut...přijde mi to na půl kila kynutého těsta málo, sice špejle to jistí, ale já zrovna do kynutého s ní dost nerada dloubám...

Zkus prosím vložit znovu fotku v nějakém jiném formátu - asi větší;-)

Tématické fráze:
kvaskovy mazanec, estonský kringel recept

Suroviny:
mouka hladká, olej, mléko, cukr, droždí, sůl, skořice mletá, cukr, máslo

Přidat fotografie receptu