Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosový velikonoční mazanec

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 460 kJ /
3 695 kcal
Bílkoviny80,38 g
Tuky173,16 g
Vláknina34,68 g
Cholesterol 484 mg
Sodík 917 mg
Sůl1,91 g
Sacharidy436,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech ingrediencí uděláme těsto, dobře ho propracujeme, nesmí se lepit. Nakonec do těsta zapracujeme rozinky, mandle a co kdo má rád. Necháme kynout nejméně hodinu. Pak vytvarujeme mazanec a necháme ještě asi 1/2 až ¾ hodiny kynout. Potřeme žloutkem naředěným mlékem, uděláme do kříže zářezy asi 2 cm hluboké a dáme do předehřáté trouby. Krok 2: Pečeme nejprve zprudka – na 200 st. C, po chvíli ztlumíme troubu na 170 st. C a dopečeme – celkem pečeme asi ¾ hod. Pokud se povrch mazance zbarvuje moc dotmava, mazanec zakryjeme papírem na pečení.

Zveřejněno 16. 2. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Z tohoto těsta dělám i vánočku, tu ale z 1 kg mouky. Mazanec (i vánočka) dlouho vydrží, aniž by ztvrdly. Údajně i měsíc. Nemohu potvrdit, u nás se povždy snědlo daleko dříve. Zadělávám v domácí pekárně, proto jsem pořadí ingrediencí upravila pro DP. Už jsem v DP i upekla a „buchta“ z DP také byla výborná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosový velikonoční mazanec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YLWn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosový velikonoční mazanec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YLWn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
velikonocni svecenik

Suroviny:
mléko, žloutek, máslo, kokos, mouka polohrubá, vánočka, droždí, kůra citronová, rozinky, mandle

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu