Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka na medové hořčici a tymiánu

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eja57 Eja57

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie828 kJ /
198 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky22,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Silnější konec panenky nakrájíme na cca 2 prsty tlusté plátky, lehce jen hřbety prstů rozklepneme.
V misce smícháme medovou hořčici, trochu oleje, pepře, tymián.
Vložíme maso, lehce pomasírujeme a necháme tak 20 minut odpočívat. Krok 2: Rozpálíme pánev se silným dnem - vyzkoušíme dlaní kousek nad plochou pánve, vložíme maso. Cca 3 minuty na každé straně, do masa nepícháme, propečení zkusíme tlakem prstu. Vyjmeme na teplý talíř, výpek odvaříme trochou bílého vína, mezitím si maso odpočine. Krok 3: Podáváme s oblíbenou přílohou, já s dýňovo-bramborovou kaší. Solíme až na talíři, já himálajskou růžovou solí.

Zveřejněno 16. 2. 2019

Poznámka autorky Eja57

Čím kvalitnější maso, tím méně toho při přípravě podle mne potřebuje...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka na medové hořčici a tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4ZQn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka na medové hořčici a tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4ZQn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
panenka na tymiánu, medová panenka recept, vepřová panenka s medovou hořčici, panenka plátky na hořčici, panenka v medové

Suroviny:
panenka vepřová, hořčice medová, olej, tymián čerstvý, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu