Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný koláč se skořicí a mandlemi

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 301 kJ /
2 462 kcal
Bílkoviny35,18 g
Tuky114,80 g
Vláknina20,95 g
Cholesterol 811 mg
Sodík 1,07 g
Sůl2,74 g
Sacharidy311,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve jsem si oloupala jablka a nakrájela je na kostičky. Dala jsem je do misky, kde jsem je zakápla šťávou z citronu, aby mi nezhnědla. Krok 2: Do jiné mísy jsem nasypala hladkou mouku, ke které jsem přidala prášek do pečiva, skořici a sůl. Vše jsem promíchala. Krok 3: V další míse, použijte nějakou větší, jsem do pěny vyšlehala vejce. K nim jsem přisypala krupicový a vanilkový cukr a vše jsem šlehala ještě další 2 minuty. Přidala jsem jablečný džus, rozpuštěné máslo a opět jsem vše prošlehala. Krok 4: Dále jsem zašlehala moučnou směs a nakonec jsem přisypala jablka a vše jsem důkladně promíchala.
Těsto jsem rovnoměrně rozetřela do koláčové formy na jejíž dno jsem dala pečící papír.
Povrch těsta jsem zasypala mandlemi, které po upečení budou krásně křupat. Krok 5: Koláčovou formu dejte na plech, bude se vám lépe vytahovat z trouby. Krok 6: Koláč jsem pekla v předehřáté troubě při 175°C 40 minut. Krok 7: Po vychladnutí jsem koláč zasypala moučkovým cukrem.

Zveřejněno 19. 2. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný koláč se skořicí a mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xM69

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný koláč se skořicí a mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xM69

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Včera jsem pekla, je rychlý, jednoduchý, skvělý. Jen za mne, kdo nemá rád moc sladké, dala bych méně cukru. Nedala jsem vanilkový cukr, ani neposypala cukrem, přesto příště dám i toho cukru méně . Přesto dávám plný počet bodů a zakládám do oblíbených :-) :-):-8

Ze surovin zdrhly, patrně naplátkované, mandle :-)
O.T.
Na videu mě zaujalo, jakým způsobem jsou loupána jablka:-O
Patrně byla už poněkud zavadlá, dost možná i škrabka byla tupá, ale i tak (či spíše právě proto) lze jabka loupat rychleji... ;-)
No, neptejte se jak to dělám já a zkuste napsat jak loupete, případně čím, zbavujete slupky vy :-K

casino: Casino, ale mandle tam jsou! I když já bych je tam spíš nedala! Jablka, skořice a vlašské ořechy to je svatá trojice dobrého jablkového koláče. Loupat jablka do tohoto receptu je hřích , ta zvláštní chuť pod slupkou je pryč!;-(

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
jablecny kolač se skorici, jablečný koláč, jablecny kolac s mandlemi, jablečný koláč s mandlemi a brusinkami, koláč s jablky, jablecny kolac a mandle, jablečný koláč s koláč s mandlemi, koláč s jablky, skořicí, tvarohova jablečny kolac s mandlemi, koláč s jablky a skořicí, moučníky s jablky skořicí a mandlemí, kolac s jablky a se skořicí, recept jablečný koláč s mandlemi, jablečný koláč z kompotu, koláč s jablky a mandlemi

Suroviny:
jablko, šťáva citronová, mouka hladká, prášek do pečiva, skořice, sůl, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, džus jablečný, máslo, mandle plátkové, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu