Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koblihy pečené v troubě

Tradiční koblihy s netradiční přípravou. Připravíme je z klasického kynutého těsta, vykrojíme do požadovaného tvaru, ale místo smažení je upečeme. Po upečení je pak potíráme rozpuštěným máslem s rumem a plníme oblíbenou marmeládou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

DomaJeDoma DomaJeDoma

Náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 15 min včetně doby kynutí

105 min (90 min příprava + 15 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 322 kJ /
3 662 kcal
Bílkoviny84,73 g
Tuky99,11 g
Vláknina17,11 g
Cholesterol 901 mg
Sodík 218 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy567,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve nachystáme kvásek: droždí rozdrobíme do mléka, přidáme cukr a mouku, promícháme, misku přikryjeme igelitem a necháme v teple vzejít. Krok 2: Mezitím vyšleháme vejce, žloutky, cukr, kůru a máslo do pěny. Odváženou mouku smícháme s troškou soli. Krok 3: Do žloutkové směsi přidáme rum, vzešlý kvásek a po částech přidáváme mouku a vlažné mléko. Zaděláme vláčné těsto. Mísu přikryjeme a necháme v teple kynout. Až těsto zdvojnásobí svůj objem, tak připravíme plechy vyložené pečicím papírem. Krok 4: Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, vytvoříme z něj váleček a odkrajujeme kousky těsta, každé o hmotnosti cca 80-90 g. Vytvoříme z nich bochánky, dáme je na plechy, ty přikryjeme utěrkou a necháme ještě kynout. Mezitím rozpálíme troubu na 180 °C. Jakmile jsou koblihy vykynuté, vložíme je do trouby a pečeme 15-18 minut, dozlatova. Krok 5: Připravíme si do zdobícího sáčku s ostrou a úzkou zdobičkou marmeládu. Na potření si pak rozehřejeme máslo a přidáme do něj rum.
Ihned po upečení potřeme koblihy máslem s rumem a naplníme. Bok koblihy nařízneme trochu ostrým nožem a zdobičkou naplníme marmeládou. Krok 6: Koblihy ukládáme do formy na biskupský chlebíček, kterou máme vyloženou ubrousky, pocukrujeme a můžeme podávat.

TIP: Jednoduchý postup, jak tvarovat a naplnit koblihy

Zveřejněno 21. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblihy pečené v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Z6R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblihy pečené v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Z6R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Já sama jsem koblihy ještě nedělala, ale tento recept je mi sympatický, hlavně pečením, u nás se totiž smažené moc nemusí ... Tak ukládám a brzy se do nich pustím :-D

Tématické fráze:
koblihy pecene v troube, recept na koblihy pečené v troubě, koblihy pečeně v, rychlé koblihy bez kynutí pečené v troubě, koblihy z Majolky® pečené v v troubě, koblihy v troubě, koblihy bez droždí recept, recepty koblihy v pečené v troubě, recept na koblihy bez droždí v v troubě, pečení kobliha v troubě, recept na koblihy do trouby bez mouky, koblihy z Majolky® v pečené v troubě, pečené vdolky, koblihy recepty, koblihy z trouby, koblihy z kukuřicné mouky

Suroviny:
droždí, cukr, mléko, kvásek, mouka hladká, sůl, cukr vanilkový, cukr krupice, vejce, žloutek, máslo, kůra citronová, mléko, rum, máslo, rum, marmeláda

Přidat fotografie receptu