Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malinovo-borůvkový koláč s drobenkou (Low carb)

Nízkosacharidové Low Carb dezerty se v zásadě neliší od standardních, jen bílou mouku nahradíme mandlovou a kokosovou a použijeme low carb sladidlo. Křehké těsto, náplň z tvarohu a smetany, zasypaná ovocem, drobenkou a plátky mandlí vytvoří lákavý zákusek.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 430 kJ /
2 732 kcal
Bílkoviny98,54 g
Tuky232,10 g
Vláknina19,95 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 1,10 g
Sůl2,51 g
Sacharidy52,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve jsem připravila těsto. Do mísy jsem dala vejce, máslo, sůl a vše jsem důkladně promíchala.Dále jsem přidala citronovou šťávu, citronovou kůru a opět jsem vše zamíchala. Nakonec jsem přisypala mandlovou mouku, kokosovou mouku a umíchala těsto. Krok 2: Těsto jsem přendala do koláčové formy, vyložené pečicím papírem. Boky formy jsem vymazala máslem. Těsto jsem mokrými prsty a dlaní vymačkala po celé ploše a vytvořila jsem okraj. Nakonec jsem těsto propíchala vidličkou, formu jsem přendala na plech a ten vložila do předehřáté trouby na 180°C. Základnu jsem pekla 15 minut. Krok 3: Mezitím jsem připravila náplň. Smíchala jsem tvaroh, zakysanou smetanu citronovou šťávu, vejce, sladidlo. Vše jsem důkladně promíchala a náplň jsem vlila na předpečený korpus. Povrch jsem zasypala borůvkami a malinami. Koláč jsem vložila na dalších 15 minut zpět do trouby a připravila jsem drobenku. Krok 4: Na tu jsem potřebovala máslo ,mandlovou mouku, kokosovou mouku a sladidlo. Ze všech surovin jsem vytvořila drobenku, ale protože se mi jí zdálo málo, přidala jsem ještě jednu dávku. Ve výsledku jsem tedy měla dvojitou dávku. Krok 5: Po 15 minutách jsem vyndala koláč z trouby a zasypala ho drobenkou. Nakonec jsem přidala ještě plátky mandlí. Koláč jsem vrátila do trouby dopéct. Doba pečení závisí na vaší troubě. Koláč vytáhněte, jakmile zezlátne drobenka a plátky mandlí. Krok 6: Po upečení nechte koláč důkladně vychladnout. Kdo chce, může ho po vychladnutí ještě pocukrovat.

TIP: Jakým způsobem pocukrovat moučník

Zveřejněno 23. 2. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinovo-borůvkový koláč s drobenkou (Low carb)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mxYO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinovo-borůvkový koláč s drobenkou (Low carb)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mxYO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
low carb recepty, low carb kolac, borůvkový koláč s drobenkou, borůvkový koláč, low carb moučníky, low carb, low carb jahodovy kolac, recepty low carb, drobenkový koláč, meruňkový koláč low carb, low carb ovocný koláč, rebarborový koláč low carb, ovocný koláč low carb, low carb buchta, koláč s drobenkou ze zakysané smetany, koláč low carb, low carb koláče, low carb recept, rebarbora recepty low carb, erythritol low carb recepty

Suroviny:
vejce, máslo, šťáva citronová, mouka mandlová, moučka kokosová, sůl, kůra citronová, tvaroh plnotučný, smetana zakysaná, šťáva citronová, vejce, sladidlo, borůvky, mandle plátkové, máslo, mouka mandlová, moučka kokosová, sladidlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu