Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Habova domácí tortilla s masovou náplní

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

habunda

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 747 kJ /
4 242 kcal
Bílkoviny88,70 g
Tuky191,01 g
Vláknina79,47 g
Cholesterol 220 mg
Sodík 1,83 g
Sůl4,33 g
Sacharidy525,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve smícháme hladkou mouku, rozpuštěné sádlo, sůl, horkou vodu a uděláme těsto. Vodu dávám vřelou z konvice. Hladkou pšeničnou mouku můžeme nahradit kukuřičnou, bude to víc mexické.
Těsto vyválíme do hada a potom ukrajujeme kousky, které rozválíme na pomoučněném válu na tenké placky. Poklicí (která je o cca 2 cm větší než průměr pánve) vykrajujeme tortilly. Případně můžeme placky oříznout nožem, aby se nám vešly na pánev.
Na rozpálenou teflonovou pánev dáme vyválenou placku a z každé strany opékáme zhruba 1-2 minuty (záleží na velikosti pánve a na sporáku), než se na ní začnou dělat tmavé puchýřky. Množství těsta vyjde asi na 12 tortill. Krok 2: Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, nebo malé kostičky. Nakrájené maso dáme do misky, zalijeme trochou oleje, granulovaným (nebo namačkaným) a zasypeme grilovacím kořením. Já nechávám maso odpočinout přes noc v ledničce, ale můžeme maso dělat ihned. Na pánev dáme olej a jakmile se rozpálí, tak vložíme na pánev připravit masovou směs. Krok 3: Na tortillu namažeme podle chuti jednou z připravených omáček. Mažeme nejlépe vypouklou stranou lžíce. Na omáčku dáme ledový salát, masovou směs, nakrájená rajčata a salátovou okurku. Naplněnou tortillu smotáme, zabalíme spodní část do alobalu a můžeme podávat (pokud budete chystat tortillu na druhý den do práce, tak spodní část zabalit potravinovou fólií a následně do alobalu - potravinová fólie v mikrovlnce nevadí...:o). Do náplně můžeme dát navíc to, na co máme chuť - kukuřici, tvrdý strouhaný sýr, chilli papričky apod.

Domácí tortilly s masem ihned podáváme k jídlu. Tortilla a masová směs by měla být teplá, lze ještě ohřát v mikrovlnné troubě. Zelenina a omáčky by zase měly být studené.

Zveřejněno 26. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Habova domácí tortilla s masovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Z0v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Habova domácí tortilla s masovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Z0v

Tématické fráze:
masová náplň do tortily, masová nápln, tortila s masovou náplní, masová náplň do placek, náplň do domácí tortily, náplň do tortily, náplň práce do tortilly, plnena tortilla s avokadovym dipem, masova napln na tortily

Suroviny:
mouka hladká, sádlo, sůl, voda, rajče, okurka salátová, salát ledový, tatarská omáčka, kečup sladký, smetana zakysaná, česnek, sůl, pepř, olej, koření grilovací, česnek granulovaný

Přidat fotografie receptu