Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobrý guláš bez míchání

Dlouhé pečení guláše v troubě nám zajistí, že se maso dokonale provaří a změkne. Přísady a příchutě, které máme v guláši rádi si tam samozřejmě můžeme rovněž přidat. A nejlépe chutná s chlebem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

habunda

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 435 kJ /
1 299 kcal
Bílkoviny208,84 g
Tuky14,70 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 814 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy77,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí kližku nakrájíme na kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Do vymaštěného pekáče (je jedno, jestli je pekáč skleněný nebo teflonový, prostě guláš musí být poklicí zakrytý) dáme hovězí maso s cibulí, smícháme se Solamylem, kořením a pořádně promícháme. Krok 3: Hovězí masox rozpustíme v troše vroucí vody a potom dolijeme 1 litrem vroucí vody. Krok 4: Guláš pečeme zhruba 1,5 hodiny v troubě při 250 °C. Během pečení guláš nedoléváme vodou, nemícháme a nesundaváme pokličku. Krok 5: Guláš bez míchání je výborný s chlebem i knedlíky.

TIP: Jak zvýraznit chuť guláše

Zveřejněno 27. 2. 2019

Poznámka autora habunda

Když jsem ho vařil poprvé, tak jsem to prostě musel zamíchat, ale při dalším vaření jsem již nemíchal a byl perfektní).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrý guláš bez míchání

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ozyj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrý guláš bez míchání

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ozyj

Marie

Komentáře (7)

Eja57: Jj, každej má jinou troubu, ale recepty zůstávají podobné.

Eja57: Ano, maso se potom krásně rozpadá...

Eja57: Masox nekupuju, mám svoje domácí bujóny..;-)https://www.toprecepty.cz/recept/62178-domaci-bujo...

mika59: :yes: já právě guláš v troubě dělám ( bez Solamylu a Masoxu) ráda, za málo práce hodně muziky:-8...160 st. cca 3 hodiny dle masa...

Eja57: Když píšu takhle, neznamená, že je to úplně stejné. Peču podle mé trouby, víš, že každá peče jinak. Taky záleží na mase, některé potřebuje méně času, jiné více. Já pekla na 190 cca 2 hodiny.

mika59: 1,5 hodiny při 250 !!! stupních...fakt to tak děláš?:-O

Guláš takhle už dělám dlouho. Dnes jsem přidala s dovolením fotku..:yes::yes:

Tématické fráze:
dobry recept na gulás, kolik je jedna polévková lžíce mlete papriky, pečeme guláš, pečený guláš bez michani

Suroviny:
cibule, paprika sušená sladká, masox hovězí, solamyl, kližka hovězí, paprika sušená sladká, voda, sádlo, sůl, pepř mletý, kmín celý, majoránka, česnek

Přidat fotografie receptu