Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené masopustní koblihy

Pečené koblížky s náplní uvnitř uvítáme určitě i mimo dobu masopustu. Z kynutého těsta vytvoříme placky, do kterých vložíme oblíbenou náplň a uzavřeme. Dozlatova je propečeme a poté potřeme máslem s rumem. Cítíte také tu vůni?

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 757 kJ /
3 527 kcal
Bílkoviny90,00 g
Tuky128,46 g
Vláknina17,00 g
Cholesterol 607 mg
Sodík 626 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy442,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku nasypeme do mísy, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, čerstvě nastrouhanou citronovou kůru dle chuti a promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme cukr krupici, rozdrobíme droždí, přilijeme vlahé mléko a vytvoříme řidší kašičku, ze které necháme vzejít kvásek. Krok 2: Poté přidáme vejce, rum, tvaroh a rozpuštěné vlažné máslo, vše vymícháme na vláčné nelepivé těsto, které necháme zhruba hodinu pod utěrkou v teple odpočinout, kynout. Během kynutí těsto ještě jednou propracujeme. Krok 3: Vykynuté těsto vyklopíme na moukou poprášený stůl (vál), kde těsto vyválíme na větší plát, který si pomyslně rozdělíme na dvě poloviny. Na jedné si skleničkou znázorníme kolečka, na která do jejich středu nandáme náplň. Druhou polovinou těsta tu první, s naznačenými kolečky a náplní zaklopíme, skleničkou pak vykrájíme naplněné koblížky. Krok 4: Koblihy dáme na plech vymazaný máslem nebo vyložený pečící fólií a necháme ještě cca 15 minut odpočinout. Pak je vložíme do předehřáté trouby na 180 °C, zhruba na 15 minut (podle velikosti koblih), kdy v polovině pečení můžeme teplotu maličko zmírnit. Krok 5: Pečené koblihy potíráme hned po vytažení z trouby rozpuštěným máslem s rumem a sypeme moučkovým cukrem. Krok 6: Nejlepší jsou ještě vlažné, takže se úplného vychladnutí málokdy dočkají.

TIP: Oblíbené náplně nejen do koláčů a buchet

Zveřejněno 28. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené masopustní koblihy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nyOl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené masopustní koblihy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nyOl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recept na koblihy, koblihy, masopustní šišky s rumem, masopustní šišky s rumem, masopustni koblizky naplněné, pečení koblih

Suroviny:
mouka hladká, sůl, máslo, cukr vanilkový, cukr krupice, droždí, vejce, mléko, tvaroh měkký, kůra citronová, rum, máslo, rum, cukr moučkový, povidla švestková, marmeláda

Přidat fotografie receptu