Perníčky hned měkké 2
Sladká vůně skořice, medu a máslového těsta provoní domov ještě dávno před začátkem adventu. Tyhle perníčky jsou velmi snadné na přípravu a měkké hned po upečení. Stačí je dozdobit bílkovou polevou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 315 kJ / 6 289 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,99 g |
Tuky | 258,20 g |
Vláknina | 24,30 g |
Cholesterol | 1,93 g |
Sodík | 794 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 858,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu 200 °C.
Krok 2: Hladkou mouku promícháme s práškem do perníku a prosejeme. Přidáme cukr moučka, skořici a promícháme. Dále přidáme vejce, tekutý med, máslo a dobře vypracujeme těsto.
Krok 3: Těsto rozválíme na 3/4 cm hrubý plát. Vykrajujeme různé tvary, které skládáme na připravený plech. Perníčky potřeme rozšlehaným vejcem.
Krok 4: Plech vložíme do trouby a pečeme zhruba 5-8 minut, dle velikosti tvarů.
Krok 5: Perníčky zdobíme polevou dle vlastní fantazie.
Zveřejněno 13. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčky hned měkké 2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZOo
Moje poznámka
Perníčky hned měkké 2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZOo
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 2 hodinami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 21 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 22 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapusta zapečená s krůtím masem
Neregistrovaný před 4 minutami
Quritto à la KFC
Neregistrovaný před 4 minutami
Pravý vepřový guláš
Zuzu74 před 7 minutami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
Neregistrovaný před 7 minutami
Játrové knedlíčky do polévky
Neregistrovaný před 9 minutami
Babiččin voňavý kmínový chléb
Jtoja před 10 minutami
Křupavé gnocchi
Neregistrovaný před 10 minutami
Krůtí stehno podle mne
Neregistrovaný před 11 minutami
Domácí langoše
Neregistrovaný před 15 minutami
Závin z listového těsta s česnekem
Neregistrovaný před 17 minutami
Tématické fráze:
pernicky,
jak dlouho se pečou perníčky,
na kolik stupnu se pecou pernicky,
na kolik se pečou perníčky,
jak dlouho pečeme perníčky,
perníčky bez uležení,
perníčky hned měkké,
na kolik stupňů péct perníčky,
tvrdé perníčky,
na kolik stupnů pečeme perníčky,
perníčky recepty,
na kolik péct perníčky,
na kolik pečeme perníčky,
recepty na pernicky,
na kolik stupňu se pečou perníky,
na kolik se pecou perniky,
těsto na perníčky hned měkké,
na kolik stupňů se pečou perníčky?,
perníčky tvrdé,
perníčky na kolik stupňů
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
prášek do perníku,
skořice,
vejce,
med tekutý,
vejce,
zdobení,
tuk
Komentáře (21)