Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí (křídla, paličky, prsa) s těstovinami pappardelle a omáčkou z gorgonzoly

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jan.alois jan.alois

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 843 kJ /
2 114 kcal
Bílkoviny41,38 g
Tuky210,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 686 mg
Sodík 1,24 g
Sůl0,25 g
Sacharidy13,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jak děda stárne a vnouček roste, tak na mne zkouší různé finty. Tentokrát bylo umíš sejrovou omáčku a kuře? No jasně. Tak to uvař, já to platím. Jak bylo dohodnuto, bylo nakoupeno a zaplaceno. Krok 2: Kuřecí křídla omyjeme, osolíme, případně možno posypat kořením zvaném Kuchárek, přidáme trošku pepře a kmínu toho mletého. Přidáme sto gramů másla, podlijeme vodou a dáme pozvolna péci do trouby. Raději přikryjeme, aby maso nebylo suché. Na plotnu postavíme hrnec s vodou, dáme vařit a osolíme - na litr vody 25 g soli. A jak voda začne vařit, tak uvaříme těstoviny. Nepíšu podle návodu, uvař podle sebe, až budou, jak jste zvyklí. Podle návodu bývají většinou tak na tři čtvrtě. Koukni do trouby, maso otoč nebo přelij výpekem. Pokud je hotové, vypni troubu a nechej přikryté. Krok 3: Je jasné, že se Vojtíšek motal v kuchyni, aby o něco nepřišel, hubičku má mlsnou. Vezmi kastrůlek podle zvyku. Dej tam to zbylé máslo a jak začne pěnit, dej tam tu nasekanou šalotku a nechej zpěnit . No do více sklovata . Dědo, už to bude - já už mám hlad, hele kloučku tak ho hlaď a říkej mu malej. My ale vezmeme gorgonzolu, dáme na to máslo s cibulkou a promícháme, přidáme pepř a zalijeme smetanou. Vše provaříme a ponorným mixerem prošleháme. Ochutnáme a za mnou se ozvalo - já taky. A hned na to - je to dobrý. Případně přisolíme. Jestli je omáčka příliš hustá, přidejte něco výpeku, stejně by zůstal. Nakonec tu pažitku nebo jinou nasekanou nať. A je hotovo. Už se ozývá - Verunko chvátej, už to je a je to dobré. Sedli, nacpali pupíky, děda dostal od Verunky pusu a mezi dveřmi slyšel- jsi fakt dobrej, večer přijdeme zase.

Zveřejněno 3. 3. 2019

Poznámka autora jan.alois

pokud se vám zdá omáčka řídká, zahustíme troškou škrobu rozmíchaného ve studené vodě a omáčku dochutíme. Masíčko zbylo, tak děda druhý den přivařil omáčku a těstoviny a další oběd byl na světě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí (křídla, paličky, prsa) s těstovinami pappardelle a omáčkou z gorgonzoly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Z23

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí (křídla, paličky, prsa) s těstovinami pappardelle a omáčkou z gorgonzoly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Z23

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
zaplacena kureci prsa s bramborem a smetanou, kurecí prsa s testovinami, kuřecí paličky z křídel, krůtí křídla s testovinami, taga recept, recept pappardelle těstoviny, kuřecí paličky s testovinou

Suroviny:
pappardelle, gorgonzola, smetana na vaření, cibule šalotka, máslo, sůl, kmín mletý, pepř bílý, pažitka

Přidat fotografie receptu