Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatarák z pečeného celeru

Tatarák je oblíbenou součástí pohoštění a zpravidla jej připravujeme z hovězího masa. Vyzkoušet však můžeme i jeho alternativy, třeba z pečeného celeru. K nastrouhanému pak přidáme další suroviny, promícháme a podáváme s topinkami.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

zhruba na 10 topinek

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 554 kJ /
371 kcal
Bílkoviny10,18 g
Tuky16,76 g
Vláknina25,26 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 1,38 g
Sůl3,73 g
Sacharidy32,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celer zbavíme kořenu a celý, i se slupkou, zabalíme do alobalu. Dáme ho do vyhřáté trouby a pečeme zhruba hodinu na 180 °C. Po upečení jej necháme v alobalu i vychladnout. Krok 2: Upečený celer oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky. Krok 3: Přidáme nadrobno nakrájenou zelenou cibulku a všechny ostatní ingredience, promícháme a dáme uležet na chvíli do lednice. Krok 4: Podáváme na topinkách, dobře potřených česnekem.

Zveřejněno 8. 3. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarák z pečeného celeru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PyYn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarák z pečeného celeru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PyYn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Výborné, doporučuji. Děkuji za recept.

moc dobré ! Díky za recept. Zeleniny není nikdy dost.

"Tatarák z pečeného celeru"
Název je sice zavádějící (k smíchu:-? k pláči:-? leč může-li být jahodový či tvarůžkový tatarák, tak proč ne z celeru, že ;-(
***
Vařil jsem hovězí vývar...
Část celeru byla upečena podle rcp, zbytek společně s mrkví, petrželí, cibulí a divokým kořením byl vařen společně s masem...
Tou vyvařenou zeleninou z vývaru běžně vylepšuji krmnou dávku pro psí smečku :-8 Tentokrát jsem z ní připravil "tatarák" paralelně s "tatarákem" pouze z pečeného celeru.
Obě POMAZÁNKY chutnaly podobně:-!
No, nutno říci, že pomazánka z vyvařené zeleniny byla jemnější, chuťově vyváženější...:-D

casino: pomazánka z celeru vařeného ve vývaru bude podle mne o chlup lepší, protože celer natáhl chutě z vývaru...proto já vařenou zeleninou z vývaru vylepšuji krmnou dávku sobě:-D, žádný z mých psů by to asi jako vylepšení nepovažoval, tak to maso, to jo....

Jsme rádi, že jste ho zkusila a že chutná <3: www.snedeno.cz/recept/tataracek-z-peceneho-celeru/

snedeno.cz: je vynikající a určitě jsem ho nedělala naposledy ;-)

:yes: tak to můžu <3

:yes:

Musí být vynikající, udělám ho co nejdříve.

Jaromira18: Já mám celer fakt ráda, taky jsem to jedla 3 dny na večeři i snídani.:-D

:yes:

zajímavé :-):yes:

Jůůů, to se mi líbí ;-):-D

:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
celerový tatarák, pomazanka z peceneho celeru, celer recepty, peceny celerový tatarák, recepty z celeru, pečený celer v troubě v v alobalu, rapikaty celer recepty, pečený celer, tatarak z pecenych paprik, recept na celerovy tatarak, celer v alobalu, peceny celer pomazánka, pečený celer v troubě v alobalu, pomazánka z pečeného z celeru, celerovy peceny tatarak, falešnýtatarak z cerelu, celer peceny v alobalu, recepty celer obrázky, tatarsky z pečeného celeru, tatarak z cerelu

Suroviny:
celer, kečup sladký, hořčice dijonská, omáčka worcesterová, šťáva citronová, majonéza, cibulka jarní, paprika sušená sladká, feferonka, sůl, pepř mletý, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu