Suroviny pro 12 porcí
Plech 37x28 cm
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 266 kJ / 3 171 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,46 g |
Tuky | 92,46 g |
Vláknina | 17,56 g |
Cholesterol | 703 mg |
Sodík | 708 mg |
Sůl | 1,65 g |
Sacharidy | 472,00 g |
Postup přípravy
Povidla rozmícháme a pokud je třeba, upravíme hustotu. Buď zředíme troškou rumu nebo zahustíme strouhaným perníkem. Krok 3: Vykynuté těsto na vále rozválíme do obdélníkového tvaru o velikosti použitého plechu, do kterého vložíme papír na pečení. Místo papíru na pečení můžeme plech vymazat tukem, nejraději nějakým v kostce, těsto pak neklouže. Těsto na plechu ještě případně upravíme jednoručním vyvalovacím válečkem. Pak plech s těstem přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Množství těsta je určeno na plech o rozměrech cca 37 x 28 cm. Krok 4: Do vykynutého těsta vytlačíme pomoučeným rovným dnem skleničky nebo pevnějším kelímkem o průměru 55 mm dvanáct prohlubní. Vždy silně zatlačíme až dospodu a snažíme se mít důlky rovnoměrně v řadě, kvůli pozdějšímu krájení. Důlky ihned naplníme tvarohem, nejlépe to jde cukrářským sáčkem s rovnou špičkou. Doprostřed ještě přidáme trošku povidel. (Můžeme nakonec i posypat drobenkou.) Krok 5: Po naplnění vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Orientačně 35 minut při 175-180 °C.
Po vychladnutí pocukrujeme a nakrájíme na porce.
Zveřejněno 9. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krájené hranaté "koláče" z plechu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZMw6
Moje poznámka
Krájené hranaté "koláče" z plechu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZMw6
Nejnovější recepty
Domácí kváskový chléb
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 7 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 7 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 7 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé pečené brambory
zuzi777a před 18 sekundami
Hrnková buchta s tvarohem
MonkaF před 2 minutami
Šumavská bramboračka
Neregistrovaný před 4 minutami
Smetanový základ na pizzu
Neregistrovaný před 24 minutami
Burgery s domácí bbq omáčkou a brioškami
Neregistrovaný před 27 minutami
Bábovka do hrnečku - hotová za 2,5 minuty
Neregistrovaný před 35 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Neregistrovaný před 42 minutami
Vánoční cukroví
Neregistrovaný před 42 minutami
Bešamelové sýrové krokety
Neregistrovaný před 48 minutami
Domácí "Lipánek" vanilkový nebo kakaový
Neregistrovaný před 52 minutami
Tématické fráze:
koláč na plech,
koláče na plech,
recepty koláče na plech,
koláče recepty na plech,
koláče z plechu,
krajene kynute kolace,
kynute těsto na koláč na plech,
kolace na plechu,
krajena drobenka,
kynute hranate kolače tvaroh,
recepty na koláč na plech,
krajenehranate kolace na plech,
krájené droždí,
recept buchta mak,povidla,tvaroh,
koláčky na plech,
koláče na plech z tvarohem,
kynuty tvarohovy kolac na plech,
velké tvarohové koláče hranaté,
kolac na plech recept,
rychlá buchta na plech
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
citron bio,
sůl,
cukr moučkový,
mléko,
máslo,
žloutek,
droždí čerstvé,
tvaroh,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
citron bio,
rum,
vejce,
povidla švestková,
perník strouhaný,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (16)