Suroviny pro 12 porcí
Plech 37x28 cm
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 266 kJ / 3 171 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,46 g |
Tuky | 92,46 g |
Vláknina | 17,56 g |
Cholesterol | 703 mg |
Sodík | 708 mg |
Sůl | 1,65 g |
Sacharidy | 472,00 g |
Postup přípravy
Povidla rozmícháme a pokud je třeba, upravíme hustotu. Buď zředíme troškou rumu nebo zahustíme strouhaným perníkem. Krok 3: Vykynuté těsto na vále rozválíme do obdélníkového tvaru o velikosti použitého plechu, do kterého vložíme papír na pečení. Místo papíru na pečení můžeme plech vymazat tukem, nejraději nějakým v kostce, těsto pak neklouže. Těsto na plechu ještě případně upravíme jednoručním vyvalovacím válečkem. Pak plech s těstem přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Množství těsta je určeno na plech o rozměrech cca 37 x 28 cm. Krok 4: Do vykynutého těsta vytlačíme pomoučeným rovným dnem skleničky nebo pevnějším kelímkem o průměru 55 mm dvanáct prohlubní. Vždy silně zatlačíme až dospodu a snažíme se mít důlky rovnoměrně v řadě, kvůli pozdějšímu krájení. Důlky ihned naplníme tvarohem, nejlépe to jde cukrářským sáčkem s rovnou špičkou. Doprostřed ještě přidáme trošku povidel. (Můžeme nakonec i posypat drobenkou.) Krok 5: Po naplnění vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Orientačně 35 minut při 175-180 °C.
Po vychladnutí pocukrujeme a nakrájíme na porce.
Zveřejněno 9. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krájené hranaté "koláče" z plechu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZMw6
Moje poznámka
Krájené hranaté "koláče" z plechu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZMw6
Nejnovější recepty
Bůček na neděli
Přidáno před 14 hodinami
Filety z Aljašky s hráškovým pyré a glazovanou mrkví
Přidáno před 18 hodinami
Ořechová vláčná bábovka
Přidáno před 19 hodinami
Rychlé nudle s masem a zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Šťáva z červené řepy
Přidáno 13. 1. 2025 19:52
Nakládaná červená řepa
Přidáno 13. 1. 2025 18:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Zapečená brokolice se šunkou a sýrem: Na šťavnaté jídlo z jednoho pekáčku je třeba správně uvařit zeleninu, aby zůstala křupavá
Ostravsky Gastrošef ukázal, jak připravuje tlačenkový fit salát. Po jeho snězení musíte oběhnout zeměkouli, říká
Holka u plotny radí: Domácí zázvorové kostky s pomerančem a kurkumou skvěle ochutí čaj i vodu a dodají vitaminy
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vajíčková pomazánka MŇAM
Kava 2 před 9 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Jana130978 před 12 hodinami
Křupavá tortilla
Dannulka před 14 hodinami
Šťouchanice z brambor, slaniny a kysaného zelí
MarcelaPa před 15 hodinami
Mleté maso s kolínky
Joey1 před 17 hodinami
Česneková kroupová polévka
Kajkajak před 18 hodinami
Krůtí směs po uzenářsku
mamina58 před 18 hodinami
Kapustová polévka se sýrem
Kajkajak před 18 hodinami
Vepřová krkovice dušená s houbami
Marketka3 před 18 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
jtrecepty před 20 hodinami
Tématické fráze:
koláč na plech,
koláče na plech,
recepty koláče na plech,
koláče recepty na plech,
koláče z plechu,
krajene kynute kolace,
kynute těsto na koláč na plech,
kolace na plechu,
krajena drobenka,
kynute hranate kolače tvaroh,
recepty na koláč na plech,
krajenehranate kolace na plech,
krájené droždí,
recept buchta mak,povidla,tvaroh,
koláčky na plech,
koláče na plech z tvarohem,
kynuty tvarohovy kolac na plech,
velké tvarohové koláče hranaté,
kolac na plech recept,
rychlá buchta na plech
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
citron bio,
sůl,
cukr moučkový,
mléko,
máslo,
žloutek,
droždí čerstvé,
tvaroh,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
citron bio,
rum,
vejce,
povidla švestková,
perník strouhaný,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (16)