Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná mletá roláda s chlupatými knedlíky

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 958 kJ /
3 097 kcal
Bílkoviny210,52 g
Tuky98,59 g
Vláknina39,28 g
Cholesterol 1,34 g
Sodík 2,63 g
Sůl5,62 g
Sacharidy324,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny smícháme, uděláme bochánek a párkrát s ním bouchneme, aby v něm nebyl vzduch. Na vál dáme folii, na ní uděláme čtverec, vysoký nejméně 15 mm. Potřeme plnotučnou hořčicí. Šunku dáme dva plátky, konci přes sebe, aby nám vznikl obdélník, o něco menší než maso, na to dáme tímto způsobem sýr, pak vejce a srolujeme malou roládku. Uděláme dvě. Nejdříve na kraj dáme mrkev, roládku, mrkev, roládku, mrkev, žampiony.
Vše dáváme pevně k sobě. Posolíme, popepříme, pokmínujeme žampiony a pomocí folie přehneme. Pevně spojíme, na koncích zaděláme k sobě. Roládu položíme na silně vymaštěný plech tuhým sádlem, na třech místech nožem uděláme otvor, vytlačíme vzduch, zmáčknutím po bocích. Otvory zaděláme, potřeme bílkem a poklademe plátky sádla a dáme péct. Já jí peču v remosce, asi 1 a 1/4 hodiny. Jindy pokladu maso šunkou, sýrem, zeleninou a sroluji roládu. Krok 2: Zelí nakrájíme na tenké proužky. Dáme do kastrolku, nalijeme do výšky 1 cm horkou vodu, osolíme, okmínujeme a dusíme. Hlídáme vodu, aby se odpařila, až bude zelí měkké. Podle chuti přidáme ocet. Krok 3: Jemně nastrouhané brambory (nesmí být na jemné nudličky), přelijeme horkým mlékem, promícháme a dáme do cedníčku. Mléko úplně vymačkáme, až zbudou jen suché brambory. Přidáme mouky, vejce, sůl a umícháme těsto. Do vroucí osolené vody dáme na zkoušku jeden knedlíček, bude-li dobrý, naházíme lžičkou všechny knedlíčky, jinak přidáme hrubou mouku. Po vyplavání vaříme asi 7- 8 minut. Scedíme, propláchneme a zamícháme do zelí. Tyto chlupaté knedlíky dělám, když je nedávám do kyselého zelí, aby nezmodraly, proto to horké mléko.

Zveřejněno 10. 3. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná mletá roláda s chlupatými knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lwv6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná mletá roláda s chlupatými knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lwv6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
mleta rolada, chlupatý knedlík, roláda z mlete, mlete ve prove s knedlíky, mlete roláda, mletá plněná roláda, rolada z mletého masa plněna zelím

Suroviny:
kýta vepřová, slanina, vejce, mouka polohrubá, strouhanka, houska, mléko, cibule, česnek, pepř, sůl, hořčice plnotučná, šunka, sýr, vejce, mrkev, žampióny, kmín mletý, petrželka, brambory, mouka hrubá, mouka hladká, vejce, sůl, mléko, zelí, kmín celý, sůl, ocet

Přidat fotografie receptu