Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 958 kJ / 3 097 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 210,52 g |
Tuky | 98,59 g |
Vláknina | 39,28 g |
Cholesterol | 1,34 g |
Sodík | 2,63 g |
Sůl | 5,62 g |
Sacharidy | 324,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny smícháme, uděláme bochánek a párkrát s ním bouchneme, aby v něm nebyl vzduch. Na vál dáme folii, na ní uděláme čtverec, vysoký nejméně 15 mm. Potřeme plnotučnou hořčicí. Šunku dáme dva plátky, konci přes sebe, aby nám vznikl obdélník, o něco menší než maso, na to dáme tímto způsobem sýr, pak vejce a srolujeme malou roládku. Uděláme dvě. Nejdříve na kraj dáme mrkev, roládku, mrkev, roládku, mrkev, žampiony.
Vše dáváme pevně k sobě. Posolíme, popepříme, pokmínujeme žampiony a pomocí folie přehneme. Pevně spojíme, na koncích zaděláme k sobě. Roládu položíme na silně vymaštěný plech tuhým sádlem, na třech místech nožem uděláme otvor, vytlačíme vzduch, zmáčknutím po bocích. Otvory zaděláme, potřeme bílkem a poklademe plátky sádla a dáme péct. Já jí peču v remosce, asi 1 a 1/4 hodiny. Jindy pokladu maso šunkou, sýrem, zeleninou a sroluji roládu. Krok 2: Zelí nakrájíme na tenké proužky. Dáme do kastrolku, nalijeme do výšky 1 cm horkou vodu, osolíme, okmínujeme a dusíme. Hlídáme vodu, aby se odpařila, až bude zelí měkké. Podle chuti přidáme ocet. Krok 3: Jemně nastrouhané brambory (nesmí být na jemné nudličky), přelijeme horkým mlékem, promícháme a dáme do cedníčku. Mléko úplně vymačkáme, až zbudou jen suché brambory. Přidáme mouky, vejce, sůl a umícháme těsto. Do vroucí osolené vody dáme na zkoušku jeden knedlíček, bude-li dobrý, naházíme lžičkou všechny knedlíčky, jinak přidáme hrubou mouku. Po vyplavání vaříme asi 7- 8 minut. Scedíme, propláchneme a zamícháme do zelí. Tyto chlupaté knedlíky dělám, když je nedávám do kyselého zelí, aby nezmodraly, proto to horké mléko.
Vše dáváme pevně k sobě. Posolíme, popepříme, pokmínujeme žampiony a pomocí folie přehneme. Pevně spojíme, na koncích zaděláme k sobě. Roládu položíme na silně vymaštěný plech tuhým sádlem, na třech místech nožem uděláme otvor, vytlačíme vzduch, zmáčknutím po bocích. Otvory zaděláme, potřeme bílkem a poklademe plátky sádla a dáme péct. Já jí peču v remosce, asi 1 a 1/4 hodiny. Jindy pokladu maso šunkou, sýrem, zeleninou a sroluji roládu. Krok 2: Zelí nakrájíme na tenké proužky. Dáme do kastrolku, nalijeme do výšky 1 cm horkou vodu, osolíme, okmínujeme a dusíme. Hlídáme vodu, aby se odpařila, až bude zelí měkké. Podle chuti přidáme ocet. Krok 3: Jemně nastrouhané brambory (nesmí být na jemné nudličky), přelijeme horkým mlékem, promícháme a dáme do cedníčku. Mléko úplně vymačkáme, až zbudou jen suché brambory. Přidáme mouky, vejce, sůl a umícháme těsto. Do vroucí osolené vody dáme na zkoušku jeden knedlíček, bude-li dobrý, naházíme lžičkou všechny knedlíčky, jinak přidáme hrubou mouku. Po vyplavání vaříme asi 7- 8 minut. Scedíme, propláchneme a zamícháme do zelí. Tyto chlupaté knedlíky dělám, když je nedávám do kyselého zelí, aby nezmodraly, proto to horké mléko.
Zveřejněno 10. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná mletá roláda s chlupatými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lwv6
Moje poznámka
Plněná mletá roláda s chlupatými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lwv6
Nejnovější recepty
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 13 minutami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 14 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sypaná tvarohová buchta
Noumik před 1 hodinou
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 10 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 11 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 12 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 12 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 13 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 13 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 13 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 13 hodinami
Tématické fráze:
mleta rolada,
chlupatý knedlík,
roláda z mlete,
mlete ve prove s knedlíky,
mlete roláda,
mletá plněná roláda,
rolada z mletého masa plněna zelím
Suroviny:
kýta vepřová,
slanina,
vejce,
mouka polohrubá,
strouhanka,
houska,
mléko,
cibule,
česnek,
pepř,
sůl,
hořčice plnotučná,
šunka,
sýr,
vejce,
mrkev,
žampióny,
kmín mletý,
petrželka,
brambory,
mouka hrubá,
mouka hladká,
vejce,
sůl,
mléko,
zelí,
kmín celý,
sůl,
ocet
Komentáře