Pomalu pečená vepřová plec na způsob bratislavské
Vzpomínka na klasickou kuchyni dřívějších restaurací dovedená do dokonalosti domácí přípravou, to je doměkka dušené vepřové maso s lahodnou omáčkou. Pokud ho doplníme vhodnou přílohou, získáme syté nedělní jídlo.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 633 kJ / 1 585 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 181,77 g |
Tuky | 67,94 g |
Vláknina | 14,02 g |
Cholesterol | 585 mg |
Sodík | 968 mg |
Sůl | 2,15 g |
Sacharidy | 57,04 g |
Postup přípravy
Maso pečeme na 140 °C cca dvě hodiny úplně doměkka. Občas polijeme výpekem a podle potřeby podléváme. Krok 5: Měkké maso vytáhneme, zbavíme provázku a uchováváme v teple. V mléce rozmícháme mouku a přidáme k základu. Promícháme a vaříme 15-20 minut. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Přilijeme smetanu a necháme krátce probublat. Krok 6: Nakonec do omáčky přidáme podle chuti citronovou šťávu a na malé kousky nakrájenou mrkev, celer, okurky a hrášek. Vše prohřejeme a dochutíme solí, pepřem, případně špetkou cukru. Krok 7: Plátky masa podáváme s porcí omáčky a knedlíky nebo těstovinami.
Zveřejněno 13. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomalu pečená vepřová plec na způsob bratislavské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xMVJ
Moje poznámka
Pomalu pečená vepřová plec na způsob bratislavské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xMVJ
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapustový prejt
magdalenka před 45 minutami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
vepřová plec,
bratislavské plecko,
bratislavská vepřová plec,
vepřová plec recepty,
vepřové plecko recepty,
pečená vepřová plec,
bratislavské plecko recept,
vepřové plecko,
bratislavské vepřové plecko,
bratislavske plecko recepty,
bratislavská vepřová plec recept,
veprova plec recept,
bratislavská plec,
bratislavská plec recept,
pečené vepřové plecko,
pomalu pečená vepřová plec,
recepty z vepřové plece,
recepty z vepřového plecka,
recept na vepřové plecko,
vepřové plecko recept
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
mrkev,
celer,
sádlo,
mouka hladká,
protlak rajčatový,
vývar masový,
mléko,
smetana,
šťáva citronová,
okurky sterilované,
hrášek sterilovaný,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (16)