Pomalu pečená vepřová plec na způsob bratislavské
Vzpomínka na klasickou kuchyni dřívějších restaurací dovedená do dokonalosti domácí přípravou, to je doměkka dušené vepřové maso s lahodnou omáčkou. Pokud ho doplníme vhodnou přílohou, získáme syté nedělní jídlo.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 633 kJ / 1 585 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 181,77 g |
Tuky | 67,94 g |
Vláknina | 14,02 g |
Cholesterol | 585 mg |
Sodík | 968 mg |
Sůl | 2,15 g |
Sacharidy | 57,04 g |
Postup přípravy
Maso pečeme na 140 °C cca dvě hodiny úplně doměkka. Občas polijeme výpekem a podle potřeby podléváme. Krok 5: Měkké maso vytáhneme, zbavíme provázku a uchováváme v teple. V mléce rozmícháme mouku a přidáme k základu. Promícháme a vaříme 15-20 minut. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Přilijeme smetanu a necháme krátce probublat. Krok 6: Nakonec do omáčky přidáme podle chuti citronovou šťávu a na malé kousky nakrájenou mrkev, celer, okurky a hrášek. Vše prohřejeme a dochutíme solí, pepřem, případně špetkou cukru. Krok 7: Plátky masa podáváme s porcí omáčky a knedlíky nebo těstovinami.
Zveřejněno 13. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomalu pečená vepřová plec na způsob bratislavské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xMVJ
Moje poznámka
Pomalu pečená vepřová plec na způsob bratislavské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xMVJ
Nejnovější recepty
Ořechový chlebíček s kandovanou pomerančovou kůrou
Přidáno před 5 minutami
Dušené hovězí kostky se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Linecká srdíčka II
Přidáno před 14 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 18 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí pikantní směs
Jan Nemec před 45 minutami
Borůvkové muffiny
tara23 před 1 hodinou
Minutkové kuřecí nudličky
tara23 před 1 hodinou
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
Adrii před 1 hodinou
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 2 hodinami
Kapustový prejt
magdalenka před 3 hodinami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 3 hodinami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 5 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 12 hodinami
Tématické fráze:
vepřová plec,
bratislavské plecko,
bratislavská vepřová plec,
vepřová plec recepty,
vepřové plecko recepty,
pečená vepřová plec,
bratislavské plecko recept,
vepřové plecko,
bratislavské vepřové plecko,
bratislavske plecko recepty,
bratislavská vepřová plec recept,
veprova plec recept,
bratislavská plec,
bratislavská plec recept,
pečené vepřové plecko,
pomalu pečená vepřová plec,
recepty z vepřové plece,
recepty z vepřového plecka,
recept na vepřové plecko,
vepřové plecko recept
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
mrkev,
celer,
sádlo,
mouka hladká,
protlak rajčatový,
vývar masový,
mléko,
smetana,
šťáva citronová,
okurky sterilované,
hrášek sterilovaný,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (16)