Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohankový salát s pečenou zeleninou a domácím "balkánem"

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zigulka Zigulka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 866 kJ /
1 402 kcal
Bílkoviny64,27 g
Tuky18,31 g
Vláknina37,68 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 20,14 g
Sůl50,20 g
Sacharidy226,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme upéct zeleninu - omytou vcelku vložíme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem, posolíme, podlijeme trochou vody. Zeleninu pečeme na 200°C 40 minut. Krok 2: Až zelenina po upečení zchladne, oloupeme slupky. Papriku je lepší hned po upečení horkou vložit do sáčku, aby se "zapařila". Krok 3: Pohanku uvaříme dle návodu na obalu.
Já vložím propláchnutou do vroucí osolené vody, vařím 1 minutu, sliji vodu, hrnec zabalím do utěrky a nechám 20 minut dojít. Krok 4: Upečenou zeleninu nakrájíme a smícháme s pohankou. Použijeme i vypečenou šťávu ze zeleniny. Krok 5: Podáváme s domácím balkánským sýrem:
Svaříme 1 litr vody s 50 g soli, tvaroh vložíme do uzavíratelné krabičky a zalejime vychladlým solným nálevem. Necháme uležet v lednici minimálně 3 dny.

Zveřejněno 13. 3. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankový salát s pečenou zeleninou a domácím "balkánem"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BZ8x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankový salát s pečenou zeleninou a domácím "balkánem"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BZ8x

Tématické fráze:
pohankový salát, zeleninovy salat s balkanem

Suroviny:
pohanka, rajče, paprika čerstvá žlutá, olej olivový, sůl, tvaroh, sůl, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu