Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešný ptáček se smetanou

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 237 kJ /
1 491 kcal
Bílkoviny139,99 g
Tuky79,23 g
Vláknina6,26 g
Cholesterol 929 mg
Sodík 606 mg
Sůl1,37 g
Sacharidy52,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu rozehřejeme trochu oleje se lžící másla a zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli. Maso pokrájíme na menší kousky, osolíme, přidáme k cibuli a zprudka opečeme. Posypeme paprikou, necháme ji rozvonět, vmícháme hořčici a zalijeme vývarem.
Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka, je-li třeba, dolijeme vývar. Krok 2: Když je maso téměř měkké, zahustíme omáčku moukou, rozmíchanou v trošce vody a provaříme dvacet minut.
Pět minut před koncem vložíme nakrájený párek a okurky a společně dovaříme. Na závěr zjemníme smetanou a necháme přejít varem. Dochutíme čerstvě mletým pepřem. Krok 3: Na talíři doplníme nakrájenými vajíčky.
Podáváme s rýží.

Zveřejněno 16. 3. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešný ptáček se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/61Y7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešný ptáček se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/61Y7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Eja57: no já jsem několikrát dělala klasické, ale nějak mi to nešlo ;-(. Toto je dobrý nápad

Na recept jsem narazila náhodou - nejsem vůbec fanda "rozlétaných ptáčků" ( většinou jsou o lenosti je zamotat), ale tohle je jiná liga :yes: :yes::yes: Hned bych si dala.... ( a to jsem na první pohled začala brblat něco o misce namočené v omáčce:-D)

Eja57: rozlietané vtáčky robím relatívne často, ale nie preto, že som lenivá, ale preto, že použijem mäso, z ktorého nejdú nakrájať väčšie plátky mäsa (ktoré by som zamotala).:-8
Pridať smotanu ma nenapadlo, bude to jemnejšie. :yes:

Tématické fráze:
falešní ptáčci, hovezi falesny ptáček, falešný ptáčci, recepty falešní ptacci, falešný španělský ptáček smetana, falesny ptacek, hovězí ptáček se smetanou, španělský ptáček se smetanou, hovězí ptáčky na smetaně, falešní ptacci se se smetanou, nejlepsi falesny ptáček, hovjezy falesny ptacek

Suroviny:
maso hovězí, párek debrecínský, vejce, okurky sterilované, cibule, smetana ke šlehání, paprika sušená sladká, hořčice plnotučná, mouka hladká, vývar, sůl, pepř, máslo, olej

Přidat fotografie receptu