Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Torta di spaghetti

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Baba KOPRA Baba KOPRA

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 396 kJ /
2 485 kcal
Bílkoviny128,70 g
Tuky55,00 g
Vláknina28,50 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 3,04 g
Sůl7,55 g
Sacharidy354,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříte špagety, ale jen tak na půl doby, než je psáno. Na pánvičce osmahnete kousky kuřecího (může být ale i vepřové či mleté) masa. Na něj vylijete velkou sklenici se zeleninovým lečem a malou konzervu leča s klobásou (klobásu nakrájíte), trochu podusíte. Krok 2: Pak smícháte nedovařené špagety s touhle směsí, dáte na pekáč, navrch nasypete Rajčinky s bazalkou a pokladete sýrem - my lenoši plátky sýra, vy pečlivější nastrouhaným - (pozn. nastrouhaný je chutnější). Sýr musí být všude tam, kde jsou rajčinky (aby se nepřipálily). Samozřejmě trošku posolíme, případně dochutíme chilli. No a pak dáme tak na hodinku zapéct do trouby. Krok 3: Torta di spaghetti je výborná s okurkou a pochutnáte si na ní i za studena. Pekáč vydrží tak na dva obědy pro dva lidi.

Zveřejněno 16. 3. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Torta di spaghetti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7ZDw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Torta di spaghetti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7ZDw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

A co to jsou ty Rajčinky?

KucharinkaAla: Dobrý den, to jsou křupavé rajčatové vločky. Já si je dávám třeba jen na chleba s pomazánkovým máslem. Více se dozvíte u nás www.kopra.cz/rajcinky-s-bazalkou

I predbezne duseni na panvi konzervovanych preparatu mi prijde jako zbytecnost, kdyz pak vse jeste zapekame hodinu 8-( v troube.

bofinka: Je fakt, že používat už hotové konzervy, není asi úplně in, ale je fakt, že jsem ty špagety zkoušela dělat z čerstvých rajčat a paprik a prostě to nebylo ono.

Zobrazit starší odpověď

Můžu se zeptat, proč italský název? Pod názvem Torta di... si představím koláč, kde základem je nějaké těsto.

zizala: Já si dovedu představit "dort", kde základem jsou špagety, i jsem jednou něco podobného dělala - uvařené špagety pospojované hustou kořeněnou rajčatovou omáčkou a sýry ( mozzarella, pecorino), upěchované v dortové formě a zapečené. Nechat po vyndání z trouby "usadit", pak to jde po odstranění "límce" i dobře porcovat. Hezky to vypadá a dobře to chutná.
Ale tady vzhledem ke složení mne název docela pobavil....

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
torta di spaghetti kopra, mleté kuřecí maso recepty

Suroviny:
těstoviny špagety, koření, lečo, lečo, sýr eidam, řízky kuřecí, olej

Přidat fotografie receptu