Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákový nákyp s hráškem

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 824 kJ /
436 kcal
Bílkoviny32,62 g
Tuky26,71 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 907 mg
Sodík 358 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy15,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na jednotlivé růžičky a pokrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Krok 2: Olivový olej rozehřejeme a orestujeme na něm cibulku. Přidáme česnek a necháme jen zavonět. Přidáme květák, promícháme, podlijeme vodou a několik minut podusíme. Krok 3: Do mísy rozklepneme vajíčka - žloutky, bílky zvlášť ušleháme v tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme květákovou směs, hrášek, osolíme a pořádně promícháme. Podle potřeby můžeme zahustit strouhankou Krok 4: Nakonec vmícháme sníh z bílků. Krok 5: Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Vlijeme květákovou směs, uhladíme a dáme do trouby na cca 180 stupňů. Krok 6: Necháme zapékat asi 40-50 minut, podle toho, jak trouba peče. Pokud je vršek moc světlý, můžeme nakonec trochu přidat stupně pro tmavší barvu. Nebo naopak zakrýt alobalem, aby se vršek nespálil. Krok 7: Podáváme s bramborovou kaší a sterilovanými okurkami.

Zveřejněno 17. 3. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový nákyp s hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xMoJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový nákyp s hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xMoJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kvetakovy nakyp, květákový nákyp bez vajíček

Suroviny:
květák, vejce, cibule, česnek, hrášek, olej olivový, sůl, strouhanka, strouhanka

Přidat fotografie receptu