Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ohřátí knedlíků v MW troubě

Moderní technika přinesla do našich domácností zrychlení tradičních příprav jídla. Ohřátí knedlíků již nemusí být 20 minut dlouhý proces s několika nádobami. Stačí tepluvzdorný sáček a několik málo sekund v mikrovlnné troubě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

ejajama ejajama

Snadný

Doba přípravy 1 min Doba tepelné úpravy: 1 min

1 min (1 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Knedlíky nakrájíme na kolečka. Krok 2: Pokropíme pár kapkami vody (jako se kropí prádlo před žehlením), vložíme do PE sáčku. Sáček přehneme a dáme "vlnit" na pár desítek sekund, nejdéle půl minuty na maximální výkon. Krok 3: Lze využít jak na houskové, tak bramborové knedlíky. Bramborové se musí prohřívat o pár sekund déle. Množství a dobu "vlnění" je nutné vyzkoušet. Krok 4: Knedlíky ze sáčku vysypeme na talíř a můžeme konzumovat.

TIP: Jaké knedlíky patří do české kuchyně

Zveřejněno 22. 3. 2019

Poznámka autora ejajama

Je to nápad k nezaplacení. Jen pozor při vyndávání na talíř. Vyvalí se oblak páry!

Nebezpečí opaření!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ohřátí knedlíků v MW troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jrOz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ohřátí knedlíků v MW troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jrOz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Anketa? :-K
Pařáček mám, ale už si nevzpomenu kdy naposledy jsem ho vařil ve vodní lázni :-)
Vodu do sáčku nepřidávám, ale vzduchu v sáčku nechávám minimum právě kvůli menšímu odpařování vody
Jednou "vlněné" knedlíky už opakovaně v MW neohřívám, neb opravdu ztrácejí vlhkost a jsou "natvrdlé" ;-(
A jak vlním?
No, na maximální výkon a podle množství vsázky po pár vteřinách od nafouknutí sáčku rukou zkusím teplotu knedlíků a podle potřeby případně ještě chvilku nechám dodělat:yes:
Tož tak :-K

Aj ja som ustúpila od ohrievania knedlí v mikrovlnke, po naparovaní sú podľa mňa chutnejšie. Mám dojem, že tie z mikrovlnky chladnutím "gumovatejú" a tie z naparovania sú mäkké a vláčne stále. Nemám problém, obyčajne naparujem naraz väčšie množstvo na paráku vo veľkom hrnci. Ak sa ponáhľam a potrebuje zohriať pre jednu osobu, tiež bez problémov uplatním tento spôsob a frknem do vrecka z mikroténu rukou aj vodu.

Merylas: ;-) Naše knedlíky sú iné ako vaše, môže to byť aj tým. ;-)

tejaja: No, jak píšu, já jsem od toho ustoupila. Ale pokud jsi spokojená, nemusíš měnit.

Merylas: Ohrievam takto knedlíky už dávno, ale je pravda, že iba naše klasické z kysnutého cesta. https://www.toprecepty.cz/recept/2747-kynuty-knedl... Nemám skúsenosti s inými druhmi. Dávam do MT sáčku a úplne hore normálne previažem tak, že je tam miesto, nestriekam vodou, knedlíky majú vlhkosti dosť, pokiaľ je vrecúško uzavreté, stačí to. ;-)

Od takto ohřívaných knedlíků jsem po vyzkoušení ustoupila, ohřívám zase klasicky na pařáčku, připadají mi lepší. Pokud chce někdo ohřívat v sáčku, tak bych na vodu použila rozprašovač a jemně navlhčila sáček vevnitř a teprve vložila knedlíky.Volný sáček nahoře se musí přehnout a podsunout dospodu a to proto, aby se pak vznikající pára v sáčku udržela a neunikala. Sáček se nafoukne.

Oskeruška: Nádobou vhodnou do MT - tím myslíte plastový hrnec do MT? S plastovou napařovací vložkou? To existuje, sama ho mám, ale nepoužívám. Jednak nevidím velký zdravotní rozdíl mezi plastovým hrncem a potravinovým sáčkem, ale možná že existuje, přiznávám, že jsem se tím ani nezabývala. Víte, když budete knedlíky ohřívat v tomto hrnci, nic tím nezískáte. Do hrnce musíte ohřát vodu v konvici, pak tam dát knedlíky, vyzkoušet, na jaký stupeň a jak dlouho mikrovlnit, nakonec vám zbyde stejné množství našpiněného nádobí, jako když knedlík ohříváte klasicky na plotně. Úspora jak časová, tak v množství použitého nádobí pak není žádná. Já ohřívám knedlíky podobným způsobem jako ejajama (autor receptu). Jen ohřívám při 500W po dobu jedena a čtvrt nebo jedna a půl minuty. Používám tuto metodu už řadu let ke své spokojenosti. Pokud ovšem chcete ze svého života odstranit všechny zdraví škodlivé věci, tak si musíte vše, co jíte, sama vypěstovat, zpracovat atd., protože přímo v potravě (ale např. i v lécích) je těch nedobrot tolik, že kdybychom o všech věděli, asi by se nám pěkně protáčely panenky. Nevykládejte si můj příspěvek ve zlém ;-)

MamlajdaD: no jen malo sacku je vhodnych do mikrovlnky a staci knedliky prikryt poklici do mikrovlnky a nebo obycejnym talirem (prida se vic sekund) efekt je uplne stejny

a já bych doporučovala nepraktikovat..knedlíky sice ohřejete, ale do těla dostanete hromadu jedů, které se uvolní ze sáčku do jídla..to si raději pořiďte nádobu vhodnou pro ohřev v MW. Výsledek bude stejný, jen bez jedů;-)

Toto je spíše návod než recept, proto bych Vám doporučila přesunout ho do rubriky Tipy a triky :-K

Tématické fráze:
jak ohrat knedliky v mikrovlnce, ohřívání knedlíků v mikrovlnce, jak ohřát bramborový knedlík, ohřívání knedlíků, ohrev knedliku v mikrovlnce, jak ohřát bramborové knedlíky, jak ohřát knedlík v mikrovlnce, pařák na knedlíky do mikrovlnky, jak ohřát knedlík v v mikrovlnce, ohřívání bramborovych knedlíků, ohřev knedlíky, jak ohřát knedlíky v v mikrovlnce, ohřev bramborových knedlíků, ohřívání bramborového knedliku, jak ohřát knedlík v mikrovlnné troubě, ohřívání knedlíkú v v mikrovlnce, ohřátí knedlíků v mikrovlnce, ohrev knedliku, jak ohřát knedlíky v mikrovlnné trouby, ohřát knedlík v mikrovlnce

Suroviny:
knedlík houskový

Přidat fotografie receptu