Jak ohřát knedlíky v mikrovlnné troubě. Na co si dát pozor
Knedlíky jsou oblíbenou přílohou, a to především k různým omáčkám nebo k masu a zelí. Můžeme si je koupit hotové a jednoduše ohřát, není však nad domácí knedlíky, které se dají připravit podle mnoha receptů a patří k základním dovednostem našich hospodyněk.
Domácí knedlíky většinou vaříme ve větší dávce než jen k okamžité spotřebě. Obvykle nám zůstanou ještě na další jídlo, případně část můžeme hned po uvaření a vychladnutí zmrazit. Příště alespoň budeme mít rychle hotový oběd.
Jak ohřát knedlíky v mikrovlnné troubě
Studené knedlíky je před konzumací potřeba ohřát. Někomu sice vyhovuje dát k nim horkou omáčku, ale přece jen jsou chutnější ohřáté jiným způsobem. Naše babičky je ohřívaly tradičně na pařníku. Tuto metodu můžeme používat i dnes. Často si však chceme postup usnadnit a využijeme mikrovlnnou troubu.
- Knedlíky stačí dát na talířek nebo do plastové nádobky a ohřát je. Musíme je ale hlídat - pokud je necháme v troubě jen trochu déle, ztvrdnou a nebudou vhodné k jídlu.
- Knedlíky ohřáté na pařníku chutí více připomíná následující způsob. Vypláchneme mikrotenový sáček vodou a vložíme do něho knedlíky. Sáček přehneme, někdo ho raději uzavře gumičkou, a dáme do trouby na malou chvilku ohřívat. Čas ohřevu závisí na velikosti knedlíků. Knedlíky takto zbytečně nevysychají.
- V mikrovlnné troubě ohříváme knedlíky ihned po vyjmutí z mrazničky, není třeba čekat než rozmrznou.
- V mikrotenovém sáčku se při ohřívání nahromadí pára, proto jsme při jeho otvírání opatrní.
- Postup lze použít i na knedlíky z bramborového těsta.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 23 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na to, aby měly domácí houskové knedlíky pěkný povrch a nepraskaly. Stačí použít jednoduchou radu
Kupované vafle můžete jíst rovnou nebo je ohřát, aby chutnaly jako čerstvě upečené
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Komentáře