Angreštová marmeláda
Angreštová marmeláda má své zastánce, ale i odpůrce. Přítomnost drobných semínek je někomu nepříjemná, ale k angreštu patří stejně jako třeba k malinám. Marmeláda z angreštu je pikantní a hodí se nejen na palačinky či lívance, ale i na vánočku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 967 kJ / 470 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 90,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dobře vyzrálý angrešt očistíme, omyjeme a na mírném ohni, za stálého míchání rozvaříme.
Krok 2: Rozvařený angrešt rozmixujeme. Pokud v marmeládě nechceme drobná angreštová semínka, můžeme hmotu propasírovat přes síto. Výsledná hmota by měla vážit 1000 g.
Krok 3: Dále postupujeme dle návodu na želírovacím přípravku a uvaříme marmeládu. Můžeme také rovnou použít želírovací cukr.
Krok 4: Připravíme si čisté a suché sklenice a víčka. Vřelou marmeládou sklenice naplníme, otřeme jejich hrdla a dobře zavíčkujeme. Pro lepší konzervaci můžeme po zavíčkování otočit sklenice asi na 5 minut dnem vzhůru.
Zveřejněno 14. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Angreštová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4856
Moje poznámka
Angreštová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4856
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 15 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 1 hodinou
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 14 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 15 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 15 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 17 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Tématické fráze:
rakytníkový sirup recept,
rakytníková šťáva recepty,
angreštová štáva za studena,
výroba rakytníkového sirupu,
recept na džem z angreštu,
rakytníkový sirup vyroba,
rakytník recepty,
džem z angrestu recept,
jak zpracovat rakytník,
rakytníková šťáva výroba,
rakytníková šťáva recept,
vyroba marmelad recepty,
recept na rakytníkový sirup,
angrešová marmeláda,
jak uvařit kukuřici,
džem z josty za studena,
jak zpracovat jostu,
marmeláda z ringlí,
agreštová marmeláda,
recepty na zpracování angreštu
Suroviny:
angrešt,
želírovací přípravek,
cukr krupice
Komentáře (29)