Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlapská pochoutka

Hodnocení receptu je 3,7 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Josef Brychta Josef Brychta

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 431 kJ /
3 927 kcal
Bílkoviny136,63 g
Tuky300,10 g
Vláknina53,50 g
Cholesterol 626 mg
Sodík 5,30 g
Sůl12,78 g
Sacharidy142,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme jednu větší cibuli na půlkolečka (jemná). Slaninu nakrájíme na kostičky cca 0,5 x 0,5 cm (já nepřipravoval, použil jsem už nakrájenou z obchodu).
Oloupeme stroužky česneku (můžeme propasírovat nebo - to mám radši rozdrtíme nožem) a nakrájíme na jemné plátky.
Odsypeme si asi 100 g zeleniny (může být i čerstvá). Já preferuji mraženou z důvodu rychlejší přípravy. Zde jsem použil mix - hrášek, houby, kukuřice, červená paprika a mrkev. Množství zeleniny je na vás podle chuti. Pro mne bylo optimální 100 g.
Tenké párky (něco jako vídeňské), nejlépe paprikové, nakrájíme na malá kolečka, kuřecí maso (prsíčka) na nudličky. Krok 2: Rozpálíme olej, vhodíme cibulku a necháme ji jen krátce zatáhnout. Krok 3: Přidáme slaninku a opravdu málo kari koření. Vše krásně cca 4 minuty posmažíme. Krok 4: Přihodíme mleté maso, posypeme kajenským pepřem, chilli, červenou pálivou paprikou a červenou paprikou. Mleté maso se pokusíme rozdělit na co nejmenší kousky (drobečky) a smažíme 7-10 minut. Krok 5: Přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, dáme 3 šplíchy maggi a kávovou lžičku sójové omáčky. Vše smažíme 7-10 minut. Krok 6: Vhodíme na kolečka nakrájené párky a smažíme ještě 3 minuty. Krok 7: Zasypeme mraženou zeleninou, podlijeme portským vínem a smažíme další 3 minuty. Krok 8: Do směsi vsypeme 3 plechovky červených fazolí i s nálevem (použil jsem 400 g plechovky, kde je asi 200 g fazolí a 200 g tekutiny). Samozřejmě i zde je to věc chuti, pokud máte raději více fazolí, lze na tolik masa dát ještě jednu konzervu. Povaříme asi 8-10 minut. Krok 9: Přidáme rajský protlak, dosolíme a dokořeníme (kajenským pepřem, chilli) dle potřeby. Povaříme cca 3 minuty a na konci vhodíme 4 stroužky česneku (propasírovaného nebo mně vyhovuje spíše rozdrceného nebo nakrájeného na tenoučké plátky). Krok 10: Jako poslední dáme kelímek Crème fraîche a minutu povaříme. Tento bod není nutný, opět záleží na chuti. Pokud vynecháme Crème fraîche, je jídlo takové ostřejší a s Crème fraîche získá takovou jemnost. Krok 11: Jsem jeden z lidí, který ví, že na chleba se těžko dělá, proto to jím bez chleba. Samozřejmě, je vhodné k jídlu podávat chléb.

Zveřejněno 23. 3. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlapská pochoutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pAXr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlapská pochoutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pAXr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Hovorí sa, že niekedy menej je viac.
Zdá sa, že ste do receptu použili všetky jedy, ktoré ste v kuchyni našli, bez rozdielu, či sú tradičné v čínskej, indickej alebo stredoeurópskej kuchyni.
A výsledok?
Zmes, ktorá sa nedá identifikovať.
Škoda...

Suroviny:
česnek, protlak rajčatový, směs zeleninová mražená, slanina, fazole sterilované, víno portské, cibule, maso mleté, párky, omáčka sojová, maso kuřecí, koření, crème frâiche, koření kari, koření chilli, pepř cayenský, paprika sušená pálivá

Přidat fotografie receptu