Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opečenky mojí mamky

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 260 kJ /
1 018 kcal
Bílkoviny8,95 g
Tuky73,38 g
Vláknina14,45 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 121 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy73,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí nastrouháme na tenké nudličky, dáme do misky a zalijeme vřelou vodou. Zatím připravíme zálivku promícháním oleje, octa, cukru a soli. Zeli slijeme a na sítu propláchneme studenou vodou. Přidáme nastrouhanou mrkev, zálivku a promíchané dáme v uzavíratelné nádobě do chladu. Vydrží dlouho, ale nezkoušela jsem víc než 14 dní, jelikož se vždy vše snědlo dřív. Krok 2: Dělám domácí bramborové knedlíky a téměř vždy nějaké zbudou. Z kupovaného těsta v sáčku jsem to nikdy nezkoušela a receptů na knedlíky je tu dost.
Naše mamka nám opekla kolečka z obou stran na sádle a nechala odsát na papírovém ubrousku (dnes jsou papírové utěrky) přebytečný tuk. Krok 3: Sourozenci si je potírali domácí marmeládou, ale mně víc dodnes chutnají samotné se zelným salátem ze syrového nebo kysaného zelí a někdy stačí i kyselá okurka.

Zveřejněno 24. 3. 2019

Poznámka autorky Marie Svarcova

Když ochutnala moje kamarádka, řekla, ať recept zveřejním. Jsou tu i jednodušší a smazat to jde vždy, třeba někdo nezná a zkusí i tento.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečenky mojí mamky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BZQn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečenky mojí mamky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BZQn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jak dlouho vydrží bramborové knedlíky, vdolky s rozhudou, zelný salát z hlávkového zelí

Suroviny:
knedlík bramborový, sádlo, zelí hlávkové, mrkev, olej, cukr moučkový, ocet, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu