Žahour - borůvková omáčka
Ať už se chystáte na knedlíky či lívance, jistě vám přijde vhod ovocná omáčka, kterou hojně používaly naše babičky. Řeč je o tradičním žahouru, nejčastěji připraveném z borůvek. Pokud se chcete držet tradice, zahustěte ho perníkem místo pudinku.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 561 kJ / 373 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,53 g |
Tuky | 9,75 g |
Vláknina | 0,15 g |
Cholesterol | 32 mg |
Sodík | 41 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 67,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: K borůvkám do kastrůlku přisypeme cukr, skořici, přidáme máslo a vodu.
Krok 2: Směs povaříme (borůvky není nutno nechat zcela rozvařit).
Krok 3: V mléce nebo smetaně (můžete i zkombinovat) rozmícháme pudink, vlijeme jej do borůvkové směsi a necháme spolu ještě chvíli povařit.
Zveřejněno 14. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žahour - borůvková omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/586R
Moje poznámka
Žahour - borůvková omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/586R
Nejnovější recepty
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno před 11 hodinami
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno před 15 hodinami
Plněná vejce s žervé
Přidáno před 16 hodinami
Vafle s vůní pravé vanilky
Přidáno před 17 hodinami
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
Přidáno před 18 hodinami
Tvarohová bábovka s pravou vanilkou
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na víně s jablky a brusinkami
Komtesina před 6 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
RomanaMonika před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Naekee před 9 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Naekee před 9 hodinami
Květákový mozeček
Radek2112 před 9 hodinami
Pesto z medvědího česneku
MirkaP před 9 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
ne.honzula12 před 10 hodinami
Nepečený citrónový cheesecake
helena.pavlickova.f před 11 hodinami
Sloní žrádlo
Zuzana.tr před 11 hodinami
Tématické fráze:
borůvková omáčka,
borůvkový rozvar,
jahodový žahour,
borůvkový žahour s knedlíky,
zahour z jahod,
borůvková omáčka na knedlíky,
omáčka z borůvek,
žehour,
jak se dělá žahour,
jahodový rozvar,
recept borůvková omáčka,
borůvková omáčka na lívance,
rozvar z borůvek,
borúvková poleva,
borůvková omáčka recept,
žahour jahodový,
lívance s borůvkovým žahourem,
žahour z ostružin,
žanhour,
boruvkova poleva na knedliky
Suroviny:
borůvky,
cukr,
skořice,
máslo,
voda,
mléko,
pudink vanilkový
Komentáře (31)