Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené česnekovo-houbové koleno

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny

Porce: dle jedlíků 3 - 5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kolena očistíme a vložíme na cca 45 minut (dle velikosti kolen) vařit do osolené vody s novým kořením, pepřem, bobkovými listy a rozmáčknutým česnekem. Vody nedáváme příliš, aby byl vývar silný a dobu varu můžeme zkrátit v tlakovém hrnci. Po povaření kolena vyndáme, vývar scedíme. Krok 2: Do pekáče dáme velkou, drobně pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, mražené nebo čerstvé, vroucí vodou spařené houby, větvičku rozmarýnu a tymiánu. Na to položíme předvařená kolena, která opepříme, podlijeme vývarem, zaklopíme a pečeme cca 45-60 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů. Krok 3: Poté pekáč odklopíme a za občasného podlití a otočení kolen dopečeme do měkka a dozlatova, z houbového sosu vyndáme vyvařené větvičky bylinek, šťávu dle potřeby maličko zahustíme solamylem nebo jíškou, krátce provaříme a dle chuti můžeme dosolit nebo opepřit. Krok 4: Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem, ale marné nejsou ani noky či knedlíky.

Zveřejněno 25. 3. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené česnekovo-houbové koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9ZO4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené česnekovo-houbové koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9ZO4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
vepřové koleno s houbami, pečené kolena na o houbách, pecene koleno, pecene veprove koleno na houbach, pečené vepřové koleno recept

Suroviny:
koleno vepřové, česnek, tymián, rozmarýn, pepř mletý, sůl, solamyl, cibule, sůl, koření nové koření, bobkový list, pepř, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu