Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika z drůbežích jater podle mojí babičky

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: Dokud se nevymaže.

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 866 kJ /
1 402 kcal
Bílkoviny72,79 g
Tuky103,49 g
Vláknina18,15 g
Cholesterol 2,24 g
Sodík 311 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy40,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibule nakrájíme na drobno a dáme na rozehřátý omastek restovat. Míchat.
Až cibule zesklovatí, přidáme očištěná játra a opečeme je z obou stran. Přidáme všechno koření. Podusíme. Krok 2: Vše přendáme do hlubší mísy a rozmixujeme se solí a dochucovadlem. Po zchladnutí zašleháme máslo. Pokud chceme přidat brusinky, mandle i zelený pepř, rozdělíme umixovanou směs na tři díly, jeden díl s třetinou brusinek a necelou lžící Porta, druhý díl s hrstí mandlí a necelou lžící Porta, třetí díl smíchat s 1/3 zeleného pepře s trochou nálevu.

Zveřejněno 27. 3. 2019

Poznámka autorky janky3

Moje babčka dělala paštiku z husích jater s husím sádlem, ale já vyzkoušela všechna drůbeží játra a dobrá byla vždycky. Pravda, husí játra jsou husí játra, jsou samozřejmě nejlepší. Ale jsou drahá a lze je nahradit. A na čerstvý chléb je to pokaždé velká bašta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika z drůbežích jater podle mojí babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wL2m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika z drůbežích jater podle mojí babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wL2m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
nastavena kureci pastika, drůbeží paštika mandlova, játra od babičky, paštika z drůbežích jater, drůbeží pašika s portské, jak restovat jatra na pastiku, játra v sádle

Suroviny:
játra drůbeží, cibule, máslo, pepř čtyř barev, tymián, majoránka, brusinky, koření nové koření, brusinky, sůl, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu