Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový pivovarský gulášek s hrníčkovým knedlíkem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Fokuska Fokuska

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: Asi 3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 933 kJ /
1 179 kcal
Bílkoviny126,49 g
Tuky54,05 g
Vláknina2,75 g
Cholesterol 868 mg
Sodík 535 mg
Sůl1,11 g
Sacharidy33,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájenou cibuli orestujeme na sádle dozlatova, přidáme maso pokrájené na kostky, sůl, kmín, majoránku a opečeme. Směs podlijeme pivem a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, vydušenou šťávu zaprášíme moukou, přidáme drobně natrhaný chléb, zředíme pivem a zvolna necháme vařit. Krok 2: Omáčku pak rozmixujeme dohladka, přidáme utřený česnek a vložíme měkké maso. Společně necháme projít varem. Dle chuti dosolíme. Krok 3: Pokrájíme housky na kostičky. Žloutky rozšleháme v mléce. Do mísy dáme mouku se solí, přidáme housky, přilijeme mléko se žloutky a promícháme. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme k nasáklým houskám. Krok 4: Vymažeme máslem asi 3-4 hrnky a do 3/4 je naplníme těstem. Do hrnce na dno dáme utěrku, vodu přivedeme k varu a naskládáme tam hrnečky s těstem. Na mírném ohni vaříme přiklopené asi 25-30 min. Pak hrnky vyjmeme, chvíli je necháme odstát. Knedlíky vyklopíme a ještě horké pokrájíme na kolečka.

Zveřejněno 27. 3. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový pivovarský gulášek s hrníčkovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xM8n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový pivovarský gulášek s hrníčkovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xM8n

Marie

Tématické fráze:
knedlíky z housek ke guláši, gulasek s pivem, veprove s knedlikem

Suroviny:
plec vepřová, kmín mletý, sádlo, mouka hladká, česnek, pivo světlé, chléb, cibule, sůl, majoránka, houska, mouka hrubá, mléko, vejce, sůl, máslo,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu