Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filé z tresky s pestem z medvědího česneku a smetanovou polentou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 705 kJ /
1 363 kcal
Bílkoviny84,30 g
Tuky75,25 g
Vláknina6,50 g
Cholesterol 440 mg
Sodík 774 mg
Sůl2,49 g
Sacharidy84,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filé osušíme, osolíme a zprudka opečeme na olivovém oleji. Zmírníme oheň a krátce podusíme. Dochutíme mletým pepřem, každý kousek potřeme pestem a udržujeme v teple. Krok 2: Polentu připravíme podle návodu, 200 ml určeného množství vody nahradíme smetanou. Kaši osolíme a promícháme s lístky petržele.
Vlašské ořechy nasucho mírně opražíme na rozpálené pánvi. Krok 3: Polentu i filé s pestem rozdělíme na talíře a všechno posypeme ořechy.

Zveřejněno 1. 4. 2019

Poznámka autorky maris

Přidávám odkaz na výrobu pesta, ale dá se i koupit, především na Farmářských trzích.

https://www.toprecepty.cz/recept/12043-pesto-z-med...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filé z tresky s pestem z medvědího česneku a smetanovou polentou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mxNE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filé z tresky s pestem z medvědího česneku a smetanovou polentou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mxNE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
filé s medvědím cesnekem, filé s polentou

Suroviny:
filet z tresky, sůl, pepř mletý, olej olivový, pesto z medvědího česneku, polenta instantní, smetana ke šlehání, sůl, petrželka hladkolistá, ořechy

Přidat fotografie receptu