Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelné šlíšky

Nenáročné a rychlé jídlo, které zasytí, uvítá snad každý z nás. A taková jídla znaly už naši předkové. Zdravé bílé zelí proměníme ve šlíšky a zapečeme je s osmaženou cibulí a slaninou. Balanc musí být.

Hodnocení receptu je 4,9 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 398 kJ /
3 441 kcal
Bílkoviny76,35 g
Tuky133,74 g
Vláknina55,70 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 8,55 g
Sůl21,00 g
Sacharidy461,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné zelí nadrobno nakrouháme a promneme se solí, aby pustilo vodu a zkřehlo. Necháme minimálně půl hodiny stát. Krok 2: Nakrájíme cibuli na kostičky a na sádle ji osmažíme. Osmažíme také pokrájenou slaninu. Cibuli i slaninu přendáme do pekáčku, ve kterém budeme zapékat. Krok 3: Do odleželého zelí zapracujeme postupně mouku, těsto by mělo být husté asi jako na knedlíky. Počítejte s tím, že po chvíli, když nasaje vodu ze zelí, trochu zhoustne. Krok 4: Vytvoříme dva válečky, odkrajujeme z nich kousky a vyválíme menší šlíšky - asi jako šišky z bramborového těsta. Krok 5: Dáme postupně vařit do vroucí vody. Po vyplavání na povrch ještě chvíli povaříme, tak 3-5 minut a poté důkladně scedíme. V pekáčku promícháme s opečenou cibulí a slaninou a necháme dozlatova zapéct.

TIP: Další tipy na rychlá zapékaná jídla

Zveřejněno 4. 4. 2019

Poznámka autorky hosta

Zdroj: Regionální kuchařka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné šlíšky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RAjz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné šlíšky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RAjz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Výborné, měli jsme dnes k obědu a moc jsme si pochutnali :-) děkuji :-K

Parada<3

Výborné :yes: kdybych to nevařila, nevěřím, že to nejsou brambor. nočky

Moc dobře také doma děláme přidala jsem foto:yes:;-)

:yes:

Dobry den,chcem sa spytat na to, ci zelí s mukou udrzi svoju konzistenciu cesta aj bez vajicka. Nerozpadne sa cesto pri vareni? Dakujem za odpoved.

hosta: Dakujem pekne za odpoved. Pekny den :-)

Zobrazit starší odpověď

Já bych si to také dala :-), ale bohužel v jsem jediná, kdo by to jedl :no: a na dvakrát se mi vařit nechce .

Perfektný recept, milujem takéto veci!
Ešte dotaz - videla som na fotke, že si použila el. strúhadlo. Ako to išlo s ním strúhať? Máš na to nejakú metódu?

magdalenka: bez problémů - malé zelíčko napůl, pak menší výseče (jako meloun;-)) a na výšku strouhat:-)

:yes::yes::yes:<3 Jéé, to bych si hned dala!!

Tématické fráze:
zelne recepty, slisky se zelím, recept na zelné šišky, zelné šišky, zelný siský, zelné šišky na slano, zelne slisky se slaninou, zelný, šišky z hlávkového zeli, zelné šlíšky s cibulkou a slaninou, recept zelné šišky, zelne slysky, zelne slysky, zelné šišky s cibulkou a slaninou, pochotkový rok2020 zelové šlišky, zelné šlíšky s cibulkou, zelnéšlišky, zelná, zelný pekáček, šlíšky ze se zelím

Suroviny:
zelí bílé hlávkové, mouka hrubá, sůl, cibule, sádlo, slanina uzená, voda

Přidat fotografie receptu