Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kmínový chléb z podmáslí

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 984 kJ /
1 908 kcal
Bílkoviny62,85 g
Tuky42,90 g
Vláknina57,85 g
Cholesterol 32 mg
Sodík 10,08 g
Sůl21,50 g
Sacharidy288,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy vysypeme mouku, přidáme sůl, kmín, ocet, olej, podmáslí a sušené droždí. Vše řádně vypracujeme na hladké a nelepivé těsto, které dáme na teplé místo kynout. Krok 2: Z vykynutého těsta vytvoříme bochánek, který vložíme do vymazané formy na chléb a ve vyhřáté troubě pečeme přibližně 40 - 45 minut. Krok 3: Těsto lze můžeme připravit i v domácí pekárně, kdy nejdříve vložíme tekuté ingredience, poté sypké a necháme zpracovat příslušným programem na základní chléb.

Zveřejněno 7. 4. 2019

Poznámka autorky MiskaM

Já si teda nejdřív těsto nechala zpracovat a vykynout v pekárně na program Těsto. Pak vytvarovala a dala do formy nebo i jiné formy oválné, kterou jsem vymazala, vložila těsto, které jsem lehce na povrchu nařízla a pak dala péct. Chléb je krásný voňavý, už jen necháme vychladnout a pak nakrájíme.

https://www.ferpotravina.cz/sypke-smesi/smes-na-pr...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kmínový chléb z podmáslí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JpX9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kmínový chléb z podmáslí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JpX9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

V Lidlu pšenično-žitnou mouku nemají - mají leda tak směsi na chleba, kde je možná pár procent žitné mouky. Pokud jsi použila něco takového, je nutné to do receptu (surovin) přesně doplnit, případně dát odkaz či obrázek, jinak mateš ostatní uživatele a opravdu pokud by někdo chtěl recept použít, tak se hodně spálí

Jsi si jistá, že to byla žitná mouka a ne pšeničná :-? Z žitné by nebyl chleba na řezu tak světlý, celožitné těsto není není tak lehce tvarovatelné (hodně lepí a nechce držet tvar) a už vůbec se nemá dlouho hníst. Žito dlouhé hnětení nemá rádo, úplně to naruší strukturu těsta, spíš se těsto jen promíchává - pekárna hněte na program Těsto minimálně 20 minut.

MiskaM: bylo by fajn ty hlavní suroviny z pytlíku chlebové směsi vypsat do surovin - minimálně ty mouky a nenechávat tam jen tu žitnou. Toho odkazu v Poznámce si nikdo nevšimne :-(

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
chléb z podmásli bez droždi, chléb z podmáslí, chleba z podmáslí, chleba z podmáslí bez droždí, recept na chleba z podmáslí, chleba s podmáslím, domácí chleba z podmasli bez bez droždí, domácí chleba z podmáslí, sušené podmáslí, recept na chleba s podmáslí, domácí chléb z podmáslí bez droždí, chleba z droždí a z podmáslí, domácí chléb z podmáslí, chléb z podmáslí., chleb z podmasli recept, domácí chleba s pomáslím, babiččiny recepty chléba s podmáslím bez z droždí, chléb s podmáslím, domácí chléb bez žitné mouky s pomáslím

Suroviny:
podmáslí, chléb, sůl, ocet, olej, droždí sušené, kmín drcený

Přidat fotografie receptu