Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatovo-papriková omáčka na těstoviny po mém

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 227 kJ /
1 010 kcal
Bílkoviny145,74 g
Tuky31,95 g
Vláknina12,33 g
Cholesterol 455 mg
Sodík 1,05 g
Sůl2,60 g
Sacharidy31,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve oloupeme a nakrájíme nadrobno cibuli, kterou necháme zesklovatět na oleji. Přidáme k ní mleté maso, lehce ho osmahneme, k masu přidáme papriky, které jsme umyli a očistili od semínek a nakrájeli na malé kostičky. To vše promícháme a necháme trochu restovat. Krok 2: K masu přidáme rajčatový protlak promícháme, přidáme tekuté přísady, oregano, bazalku, česnek a nastříhanou pažitku, zalijeme vývarem a necháme chvílí podusit. Krok 3: Nakonec dochutíme solí a pepřem a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.

Zveřejněno 8. 4. 2019

Poznámka autorky MiskaM

Omáčka je vhodná na jakékoliv těstoviny. Při dušení, když by se vám omáčka zdála moc hustá, můžete dolít trochu vody, ale opatrně s tou vodou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatovo-papriková omáčka na těstoviny po mém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QzLM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatovo-papriková omáčka na těstoviny po mém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QzLM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Některé konkrétní názvy prostě pojmenovávají zcela konkrétní jídlo, mající své složení, původ, historii .... Je to matení pojmů, pokud je někdo používá jen tak, jak ho napadne. Kočce přeci taky nebudeme říkat pes, nebo ano? :-O

Možná ano, ale boloňská omáčka je trochu o něčem jiném. Nejspíše se do ní nedává vepřové maso a rozhodně ne worchester a sojová omáčka. Prostě je to Vaše Top omáčka na těstoviny, ale proč jí nazývat boloňskou? To je jako dávat každému slanému koláči název pizza a každému moučníku s krémem tiramisu! :-O

MiskaM: Miško jak myslíš, nemusíš, je to opravdu jen na Tobě;-):-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

Jinak ty těstoviny určitě jsou, po boloňsku nejspíš ne. ;-)

casino: asi je worcesterove omáčky dost ale používám ten od vitany. Používám ho cca dost záleží zrovna co vařím. ;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
těstoviny recepty, rajčatovo papriková omáčka, omáčka na těstoviny, těstoviny s paprikou a rajčaty, rajcatova omacka s paprikami, testoviny recept, omáčky na těstoviny, omáčka z rajčat a paprik, paprikovo rajcatova omáčka, papriko rajcatova omacka, omacka. těstoviny, omáčky k těstovinám recepty, omáčka na těstoviny recept, omáčka k testovinám, vepřové v rajcatovo paprikovo omáčce, těstoviny s omáčkou recepty, testoviny s rajcaty a paprikou, rajčatovo paprikové omačka, těstoviny s paprikou, recepty omáčky k těstovinám

Suroviny:
maso vepřové mleté, cibule, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, vývar kuřecí, omáčka worcesterová, omáčka sojová, sušená bazalka, koření oregáno, česnek sušený, sůl, pepř mletý, pažitka

Přidat fotografie receptu