Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 880 kJ / 2 839 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,19 g |
Tuky | 101,35 g |
Vláknina | 18,80 g |
Cholesterol | 492 mg |
Sodík | 502 mg |
Sůl | 1,22 g |
Sacharidy | 415,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, soli, cukru, kůry, žloutku, vlažného mléka, rozpuštěného vlahého tuku a droždí zaděláme běžným způsobem těsto, které necháme vykynout. Nejlépe je ale použít domácí pekárnu, kde zvolíme program Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na 10 dílků, z kterých vyválíme cca 26 cm dlouhé válečky. Ty v polovině ohneme, spleteme a konce dobře zamáčkneme, aby se pak při pečení nerozpletly. Uložíme na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení a necháme vykynout.
Krok 3: Mandle vsypeme do vařící vody, po chvíli je scedíme a odstraníme slupku. Mandle můžeme nechat ve vodě i delší dobu, pak se při pečení nepřipalují.
Povidla dáme do cukrářského sáčku s kovovou špičkou. Krok 4: Do vykynutých motánků uděláme na širším konci důlky. Použijeme např. skleněnou štamprli o průměru dna 3 cm. Omoučíme ji a důkladně do těsta zamáčkneme. Motánky potřeme rozpuštěným, ale vlahým máslem a důlky cukrářským sáčkem naplníme povidly. Nahoru dáme jednu mandli. Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Orientačně 25-30 minut na cca 175 °C. Po upečení dáme na mřížku a po vychladnutí na povrchu jemně pocukrujeme.
Povidla dáme do cukrářského sáčku s kovovou špičkou. Krok 4: Do vykynutých motánků uděláme na širším konci důlky. Použijeme např. skleněnou štamprli o průměru dna 3 cm. Omoučíme ji a důkladně do těsta zamáčkneme. Motánky potřeme rozpuštěným, ale vlahým máslem a důlky cukrářským sáčkem naplníme povidly. Nahoru dáme jednu mandli. Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Orientačně 25-30 minut na cca 175 °C. Po upečení dáme na mřížku a po vychladnutí na povrchu jemně pocukrujeme.
Zveřejněno 8. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté sladké motánky s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Z70
Moje poznámka
Kynuté sladké motánky s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Z70
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 11 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 17 hodinami
Tématické fráze:
sladke kynute recepty,
recepty s povidly,
pečení s povidly,
top recepty pečení sladke,
sladke kynuté rohlicky s povidly,
sladke kynute rohlicky s po idly,
motánky z kynutého těsta
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
sůl,
kůra citronová,
cukr moučkový,
máslo,
žloutek,
mléko,
droždí čerstvé,
máslo,
povidla švestková,
mandle,
cukr vanilkový
Komentáře (5)