Jidášky z majonézy
Sladké kynuté velikonoční jidáše podáváme na Zelený čtvrtek. Do těsta přidáme majonézu, je pak velmi vláčné a dobře se s ním pracuje. Po vytvarování a upečení jidáše podáváme pokapané medem.
Suroviny pro 32 kusů
32kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 892 kJ / 3 798 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,21 g |
Tuky | 186,04 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 790 mg |
Sodík | 2,29 g |
Sůl | 5,62 g |
Sacharidy | 433,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouky a sůl, uprostřed vytvoříme důlek, kam rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Do mísy přidáme celé vejce, majonézu a vypracujeme těsto. Pokud by se těsto lepilo, přidáme ještě trošku mouky na podsypání, záleží na tom, jak mouka saje. Necháme vykynout asi 1 hodinu.
Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na čtvrtky a každou na 8 dílků. Vyválíme dlouhé válečky, které stočíme do tvaru šnečků a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme ještě asi 10 minut kynout, pak potřeme vejcem a posypeme mákem.
Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
Krok 5: Jidášky servírujeme pokapané medem.
Zveřejněno 10. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jidášky z majonézy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rDqB
Moje poznámka
Jidášky z majonézy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rDqB
Nejnovější recepty
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru
Přidáno před 12 hodinami
Chorvatská blitva
Přidáno před 13 hodinami
Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone
Přidáno před 18 hodinami
Salát s čočkou, červenou řepou a kozím sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka z červené řepy s jablkem
Přidáno před 22 hodinami
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno 21. 10. 2024 18:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Pět kroků k dokonalé houbové omáčce: Krémovou konzistenci zajistí smetana ke šlehání, o vynikající chuť se postarají hříbky
Čeští a moravští vinaři bodovali v Německu. Z klání Mundus Vini letos přivezli 16 medailí, nejúspěšnější byla společnost Bohemia Sekt
Jakou mouku dát do kynutých buchet: Cukrář Maršálek radí, která je nejlepší a proč je někdy nutné přidat do těsta tekutinu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí dietní roládky
Fitulka před 12 hodinami
Pikantní zelný salát
Fitulka před 12 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
Fitulka před 12 hodinami
Poctivá kulajda s liškami
Fitulka před 12 hodinami
Holandské řízky
Milades před 13 hodinami
Sirup z rýmovníku
Radka61 před 16 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
Veronika.Hrozna před 16 hodinami
Budějická zelnice
TondaJ před 18 hodinami
Špenát II.
boxerka69 před 18 hodinami
Pečené sýrové bramboráčky
Janicax před 20 hodinami
Tématické fráze:
recepty z majonézy,
jidášky recept,
velikonoční jidáše majonéza,
těsto na jidáše s s majonézou,
jidáše bez droždí,
jidáše recept s majonézou,
jidášky s majonézou
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
sůl,
cukr,
cukr vanilkový,
droždí,
vejce,
majonéza,
mléko,
vejce,
mák,
med
Komentáře (8)