Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční nádivka

Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova vypečená. Taková by měla být perfektní velikonoční nádivka s vůní uzeného masa a spoustou zelených bylinek. Tradičně se peče na Velikonoce a jí se po skončení půstu.

Hodnocení receptu je 4,6 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 70 min

100 min (30 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 123 kJ /
1 224 kcal
Bílkoviny92,82 g
Tuky41,94 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 2,56 g
Sůl5,95 g
Sacharidy114,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáček vymažeme sádlem nebo vyložíme pečicím papírem. Vepřové a uzené maso spolu uvaříme. Krok 2: Mezitím nakrájíme rohlíky na drobné kostičky. Uvařené maso vyjmeme z vývaru a po vychladnutí jej nasekáme najemno. Vývarem zalijeme nakrájené rohlíky a necháme vsáknout. Krok 3: Žloutky utřeme v misce se solí, přidáme nadrobno nasekanou petrželku, mladé kopřivy, kontryhel a zlehka promícháme se změklými rohlíky. Krok 4: Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně jej vmícháme do připravené směsi. Směs pak urovnáme do připraveného pekáčku a upečeme dozlatova. Krok 5: Podáváme s hlávkovým salátem.

TIP: Chyby při pečení velikonoční nádivky

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Nádivka plná bylinek na Velikonoce nesmí chybět :-) doma ji připravujeme k pečenému kuřeti. :-8

Vynikající, povedla se, krásné nadýchaná, výborná chuť. Dala jsem do ní kopřivy a pažitku.

V surovinách je uzené maso a v popisu toto: Vepřové a maso spolu uvaříme. ,kolik vepřového?Stejný podíl ,co uzeného?

Není na tom obrázku nějak nízká???

Moje babička a i já to tak dělám, davala kolik bylo vajec, tolik rohlíků. Kromě uzeného, vepřového, kopřiv, přidávám trochu muškátového květu.

Dlesková Ludmla 23. 3. 2016 19:24
Všechno co jsem četla o velikonoční nádivce je úsměvné ta se dělá uplně jinak mimochodem také se tam dávají kvasnice ale mlíko?Jsem dříve narozená.

HankaPu:Prosím prosím, chystám se upéct nádivku pro maminku a zrovna by se mi hodilo upéci jí ve formě na srnčí hřbet. Můžete mi podat informaci z kolika rohlíků a vajec jste to pekla? Děkuji

Karolína 28. 1. 2016 21:50
Souhlas, jde o léčivku popenec. Jde používat i další bylinky - kopřivy i hluchavky, bršlice kozí noha, výhonky chmele otáčivého, rozrazil lékařský, mladé lístky jahodníku a další. Píšu o tom v babiččiných receptech na nádivku:

http://makova-panenka.cz/recepty/nadivky-ke-kureti... :-)

tehle recept je skvelej obzvlašt na velikonoce:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-p:-p:-p:-p:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-)):-)):-)):-)):-)):-D:-D:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-))

bylo to dobre:-p:-):-p;-):yes:aq:-))

Nejprve musím napsat, že do nádivky dáváme kondrhel ( popenec ) http://cs.wikipedia.org/wiki/Popenec_obecn%C3%BD, nikoliv kontryhel, což je úplně něco jiného a v nádivce by opravdu dobrý nebyl. Dělávám ještě s vepřovým masem, nejen s uzeným;-) Přidávám fotky.

vybusna:mne roste na chalupe na zahrade jde vnadivce vynikajici

vybusna:

Tuto nádivku můžu všem doporučit je fakt výborná:-p:-p:-p

Mnam

Také si myslím, že popenec a kontryhel jsou 2 odlišné bylinky. Plody kontryhelu jsou kulaté zelené placičky o průměru cca 1/2 cm, uprostřed s prohlubní. Jako děti jsme tyto "chlebíčky" mlsali (nebo mlsaly?), podobně jako šťovík na žízeň.www.toprecepty.cz

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
velikonoční nádivka jako od babičky, maminciny recepty velikonocni beranek, nádivka ke kuřeti, kondrhel, velikonoční hlavička s uzeným masem, velikonoční hlavička z uzeného masa, velikonocninadivka, vel.nadivka, nádivka z uzeným masem, nadivka k masu, nádivka s uzeným masem, nádivka bez masa, velikonoční sekaná s uzeným masem, babiččina nádivka ke kuřeti, nádivka z uzeného masa, nádivka do masa, velikoční recepty, velikonoční hlavička s uzeným, kopřivová nádivka bez masa, masová nádivka

Suroviny:
maso uzené, maso vepřové, rohlík, vejce, sůl, nať petrželová, kopřivy, sádlo

Přidat fotografie receptu