Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzený špek

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaroslav Hulka Jaroslav Hulka

Náročný

Doba přípravy 9 dní

9 dní

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Sádlo nařežeme na 20*10 cm.
Obalíme v Pragandě a dáme do nádoby na 7 dní do chladna - já dávám do ledničky. Krok 2: Po 7 dnech vyndám a opláchnu.
Po té povařím ve vodě 75°C 2,5 až 3 hodiny - nechám oschnout. Krok 3: Udím na buku 3,5 hodiny na 65 °C , nechám zchladnout a pak obalím v koření, které jsem smíchal na misce - v tom špek obalím.
Poté zabalím do potravinářské fólie a dám do ledničky aspoň na dva dny, pak konzumuji.

Zveřejněno 13. 4. 2019

Poznámka autora Jaroslav Hulka

Fota dodám příští týden, připraveno na Velikonoce, teprve naložené, ve čtvrtek 18.04.2019 budu udit.

Je to opravdu bašta, když je nakrájený na tenké plátky - příjemné Velikonoce.

Fotka je z minulé várky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený špek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RAXY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený špek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RAXY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
domácí uzený špek recept, uzeny špek, domácí uzený spek, jak udit špek, domaci spek, špek, jak vyudit špek, špek recept, uzený špek recept, spek obaleny, domácí špek-recept, špek je sádlo, recept na uzený spek, recept na domácí špek, uzený špek recepty, domácí špek recept, recepty na domácí uzený špek, recept na špek, jak vyudit sadlo, špek v ledničce

Suroviny:
sádlo, praganda, koření adžika, gyros

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu