Čokoládoví zajíčci s kokosovou náplní
Udělejte radost milovníkům čokolády o velikonočních svátcích a připravte čokoládové zajíčky, plné kokosové náplně. Příprava je složitější, ale dle velice podrobného receptu si s ní určitě poradíte.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 411 kJ / 1 293 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,10 g |
Tuky | 86,16 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 158 mg |
Sůl | 0,41 g |
Sacharidy | 109,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na náplň svaříme smetanu s medem, odstavíme, vmícháme kokos a přidáme na menší kousky nalámanou čokoládu. Směs mícháme až do úplného rozpuštění čokolády a necháme zchladnout.
Krok 2: Do vychladlé náplně vešleháme nebo vmícháme změklé máslo.
Krok 3: Mléčnou čokoládu nalámeme nebo nasekáme na menší kousky. Větší polovinu rozehřejeme buď v nějakém menším temperovacím elektrickém přístroji, nebo v kastrůlku s dvojitým pláštěm, kam se vlévá voda. Nebo pak v nerez misce, těsně položené na rendlíku s vodou.
Krok 4: Miska by měla být nad hladinou a čokoláda se bude rozehřívat pouze nad párou. Musíme dávat pozor, aby se do čokolády nedostala ani kapka vody.
Krok 5: Čokoládu rozehřejeme maximálně na 45°C, odstavíme a po částech vmícháme zbytek čokolády. Tím čokoládu temperujeme, použijeme ji při teplotě 30°C.
Krok 6: Silikonovou formu na čokoládu ve tvaru zajíčků za pomocí štětce v tenké vrstvě vymažeme rozpuštěnou čokoládou, dáme do chladu.
Krok 7: Po ztuhnutí ještě jednou zopakujeme. Opět dáme do chladu, pak přidáme náplň a opět dáme ztuhnout.
Krok 8: Pak ještě shora čokoládou zajíčky uzavřeme a dáme na několik hodin důkladně ztuhnout.
Krok 9: Zajíčky opatrně z formy vyloupneme.
Zveřejněno 13. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládoví zajíčci s kokosovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZMg8
Moje poznámka
Čokoládoví zajíčci s kokosovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZMg8
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 9 hodinami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 14 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno 30. 1. 2025 18:00
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno 30. 1. 2025 17:17
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová bratislavská plec
Neregistrovaný před 7 minutami
Holandské řízky
Neregistrovaný před 10 minutami
Kachní stehna na zelí
Neregistrovaný před 13 minutami
Avokádová omeleta bez mouky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Neregistrovaný před 15 minutami
Sušená krkovice à la capocollo
Neregistrovaný před 33 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 39 minutami
Kuře à la kachna
Neregistrovaný před 40 minutami
Sádlové mini rohlíčky
Lucie Hertlova před 43 minutami
Smažené vdolky
Neregistrovaný před 54 minutami
Zapečený řapíkatý celer s rajčaty a sýry
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tématické fráze:
kokosová náplň,
jak udělat kokosovou náplní,
kokosová náplň recept,
čokoládoví zajíčci s kokosem
Suroviny:
čokoláda mléčná,
smetana ke šlehání,
med,
kokos strouhaný,
čokoláda mléčná,
máslo
Komentáře (16)