Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvičkové řezy

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kolbabka Kolbabka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 454 kJ /
3 933 kcal
Bílkoviny60,16 g
Tuky142,34 g
Vláknina7,90 g
Cholesterol 932 mg
Sodík 423 mg
Sůl1,24 g
Sacharidy598,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme 4 celá vajíčka, cukr a ušleháme. Do směsi přidáme mouku, smíchanou s práškem do pečiva a smícháme. Přidáme olej, vodu a dáme péct na vymazaný plech na 180 stupňů, cca 20 minut. Krok 2: Do vedlejší mísy uděláme krém. Do šlehačky přidáme ztužovač a ušleháme, přidáme cukr a zakysané smetany. Krok 3: Vrhneme se na polevu, která musí trochu vychladnout, než ji budeme dávat na řezy. Do hrnce nalijeme šťávu z kompotu, naředíme vodou, aby směs dávala 0,5 litru a přidáme puding s cukrem. Vaříme do zhoustnutí. Krok 4: Upečený korpus potřeme rovnoměrně krémem a naskládáme broskve na měsíčky. Celé řezy polijeme vlažnou polevou a dáme do chladu.

Zveřejněno 13. 4. 2019

Poznámka autorky Kolbabka

Řezy jsou nejlepší druhý den a kdo má rád více ovoce, kupte si radši 2 kompoty, protože broskve nevystačí, chcete-li je dávat blízko sebe.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvičkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2ZXW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvičkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2ZXW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr krystal, vejce, broskve, prášek do pečiva, olej, voda, šlehačka, ztužovač šlehačky, smetana zakysaná, cukr krystal, šťáva z kompotu, pudink vanilkový, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu