Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grahamy od Milleny

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aja.g

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 696 kJ /
2 078 kcal
Bílkoviny63,70 g
Tuky20,28 g
Vláknina21,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy399,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme bulky, naskládáme na plech s podložkou a necháme kynout pod utěrkou 30-40 minut. Krok 2: Pak pomašlujeme vejcem, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při cca 180°C cca 15-20 minut. Hotové pečivo ihned sundáme z plechu na mřížku.

Zveřejněno 15. 7. 2009

Poznámka autorky aja.g

Tento i spoustu dalších receptů najdete na http://domacipekarny.dama.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grahamy od Milleny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xGPr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grahamy od Milleny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xGPr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

socatko- tak zkus vyzkoušené recepty, je jich všude spousta. A když se ti chleba propadne, tak je hodně vody, nebo droždí. Mrkni http://domacipekarny.dama.cz/ ;-)

:-O jee, to je nadhera..Me v te domaci pekarne nejde pect :( Koupila jsem si mouku, kde se jenom pridava voda, a stejne se mi chleba propadl ve stredu a navic bylo testo hrozne mazlave, jakoby nedopecene, vodove ;-(

...alebo kupujem samotné otruby a pridávam do bielej múky...:-)

To je fajn, já už bílé pečivo ani nemusím:yes:

Já na to tmavší pečivo pomalu přecházím a taky přidávám třeba jen menší část nějaké celozrné mouky a zbytek normální pšeničné hladké. Ale tady i ta grahamová má své plus, i když je jí jen slabší polovina. Bulky jsou celozrné alespoň z části a ještě obsahují otruby. Měla jsem je na snídani a jsou měkké a vláčné:yes:

Ja dávam pomer 300 g hladká a 200 graham...tiež mám bledé...potieram vodou (- nechce sa mi rozpatlať vajce, zvyšok obyčajne trčí v chladničke zabudnutý a potom sa spláchne...) Inak recept super +

Ono to s tou grahamovou moukou není až tak moc celozrnné. A můžeš si přidat víc hladké, když máš raději bílé pečivo:-)

Dnes jsem tyto grahamové bulky pekla, přidala jsem do těsta trochu žitného kvásku. Potírané jsou jen vlažnou vodou, vypadají proto nějak bledě:-)) Tento druh pečiva má rád můj otec a já se taky snažím péct více s celozrnou moukou. Ale každý v rodině má rád něco jiného. Jinak :yes: a +;-)

:-p:yes:+

Tématické fráze:
grahamové pečivo, graham, grahamové pečivo recept, grahamové sušenky recept, domácí grahamy, grahamy, recepty z grahamové mouky, grahamy recept, recept na grahamy, grahamové pečivo recepty, grahamové bulky, pečení grahamu, grahamová mouka recepty, domácí graham, graham pečivo, graham recept, grahamová mouka, recept grahamy, recept na grahamove pecivo, pečení graham

Suroviny:
voda, olej, sůl, cukr, mouka grahamová, mouka hladká, droždí sušené

Přidat fotografie receptu