Suroviny
Porce: 10 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 271 kJ / 6 279 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,23 g |
Tuky | 257,44 g |
Vláknina | 30,60 g |
Cholesterol | 2,19 g |
Sodík | 714 mg |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 869,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky oddělte od žloutků spolu s cukrem krupicí ušlehejte tuhý sníh.
Krok 2: Máslo, cukr moučku, žloutky a citronovou šťávu umíchejte do pěny.
Krok 3: Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přidejte k máslové směsi.
Krok 4: Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků.
Krok 5: Plech vymažte, rozetřete těsto.
Krok 6: Jablka oloupejte, odstraňte jadřince a nakrájejte na tenké měsíčky.
Krok 7: Jednotlivé kousky vyskládejte na těsto těsně vedle sebe.
Krok 8: Upečeme dozlatova při 180 stupních.
Krok 9: Upečený koláč nechte vychladnout.
Krok 10: Cukr krupici nasypejte na pánev a za stálého míchání nechte karamelizovat, přelijte trochou vody a rozmíchejte dohladka.
Krok 11: Vychlazený koláč polijte karamelovou polevou, nakrájejte na kostky a podávejte.
Zveřejněno 15. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný koláč s karamelovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y80W
Moje poznámka
Jablečný koláč s karamelovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y80W
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
jablečný koláč s karamelem,
jablečný koláč,
francouzský jablečný koláč,
kolac s jablky a karamelem,
karamelový koláč s jablky,
jablečný koláč s karamelovou polevou,
koláč s karamelovým krémem,
jablečný koláč se salkem,
jablečný koláč recepty,
karamelová poleva na koláč,
jablkový koláč s karamelem,
jablečné řezy s karamelovým salkem,
moučník s karamelovým salkem,
kolac,
koláč s karamelovými jablky,
francouzský jablečný koláč s karamelem,
jablečný francouzský koláč,
francouzský koláč s jablky a karamelem,
koláč s karamelovou polevou,
karamelová buchta s jablky
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
máslo,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
jablko,
tuk,
cukr krupice,
voda
Komentáře (5)