Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka ve slanině s žampionovo-smetanovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kolbabka Kolbabka

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 069 kJ /
1 928 kcal
Bílkoviny120,65 g
Tuky145,20 g
Vláknina5,18 g
Cholesterol 345 mg
Sodík 2,64 g
Sůl6,50 g
Sacharidy33,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku očistím, osolím, opepřím, celou potřu hořčicí a zabalím do slaniny. Dám do pekáčku, vyloženým pečicím papírem, malinko podliji vodou a dám péct na 200 stupňů. Panenka se peče cca 1 hodinu. Krok 2: Do hrnce nakrájím na jemno cibuli a česnek. Pokud vám zbyla anglická slanina, můžete přidat nakrájené 2 plátky a zpěníte na másle. Až bude cibulka růžová, přidáme žampiony nakrájené na čtvrtky a posypeme kmínem. Po jejich změknutí zalijeme směs smetanou a lehce povaříme. Podle množství můžeme dolít mlékem. Zahustíme škrobem, popřípadě dochutíme. Můžeme přidat i sušenou bazalku. Krok 3: Po upečení panenky ji nakrájím na 1,5 cm plátky, přidám přílohu podle svého zvážení a poliji omáčkou.

Zveřejněno 15. 4. 2019

Poznámka autorky Kolbabka

Panenku nemusíte tolik solit, hořčice ji ochutí až dost. Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka ve slanině s žampionovo-smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NwGN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka ve slanině s žampionovo-smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NwGN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jak se peče panenka ve slanine

Suroviny:
panenka vepřová, slanina anglická, hořčice plnotučná, sůl, pepř, žampióny, cibule, česnek, máslo, kmín drcený, smetana 12%, mléko, škrob bramborový, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu