Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátový koláč s ořechy

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 358 kJ /
1 759 kcal
Bílkoviny45,56 g
Tuky52,59 g
Vláknina10,40 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 273 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy270,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koupený balíček špenátového protlaku rozsekneme na poloviny a jednu necháme povolit, druhou můžeme uchovat v mrazáku na další použití. Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, přidáme olej a prosetou mouku, smíchanou s kypřícím práškem. Krok 2: Přidáme povolený špenát, ze kterého jsme opatrně slili vodu a spolu s oříšky metličkou vše promícháme. Nalijeme do koláčové formy ( silikonovou nemusíme vymazávat, jiné ano) a pečeme v předem rozehřáté troubě na 180° C asi 15 minut ( podle vlastní trouby). Ušleháme šlehačku a smícháme se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Krok 3: Necháme úplně vychladnout, potřeme krémem nebo mascarpone se šlehačkou a dozdobíme dle fantazie.

Zveřejněno 18. 4. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátový koláč s ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dj7k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátový koláč s ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dj7k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
špenátový koláč

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, kypřící prášek, olej slunečnicový, protlak špenátový, sůl, ořechy vlašské, šlehačka, smetana zakysaná, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu